Corina Crețu și-a dat demisia din Parlamentul European. Cine se va ocupa de fondurile europene
Ultima Ora Politic

Ultima oră. Corina Crețu demisionează

Corina Crețu va lua o decizie importantă în perioada imediat următoare. Ea deține funcția de comisar eueropean iar mandatul va expira la 31 octombrie. Cu toate acestea, este foarte posibil ca el să fie prelungit până la sfârșitul acestui an.

„Mandatul actualei Comisii Juncker este valabil până la 31 octombrie și sunt speculații că s-ar prelungi datorită plecării Marii Britanii. Dar eu, în momentul în care voi ajunge europarlamentar, sigur că voi opta pentru Parlamentul European. Îl voi informa pe președintele Jean Claude Juncker că aleg să fiu parlamentar european și îmi voi da demisia, începând cu 30 iunie. Iar noii membrii ai Parlamentul european vor depune jurământul pe 2 iulie. Practic, atunci ar începe conflictul de interese pentru că nu pot să fiu salariată la două instituții europene”, a explicat Corina Crețu. Ea candidează pe loc eligibil, din partea Pro România, la alegerile europarlamentare din 26 mai.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii