Alte cinci persoane au murit din cauza gripei. Numărul deceselor a ajuns la 87
Ultima Ora Sănătate

ULTIMA ORĂ. ALTE 2 persoane au murit de GRIPĂ, în Constanța

 Două persoane au murit de gripă, în Spitalul Județean din Constanța, niciunul dintre pacienți nefiind vaccinat antigripal. Rezultatele care au confirmat prezența virusului gripal în cele două cazuri au fost primite miercuri.

Potrivit reprezentanților Spitalului Clinic Județean de Urgență din Constanța, în ultimele zile au fost confirmate patru cazuri de gripă, trei cu virus gripal AH1 și unul cu AH3.

„Dintre acestea, două s-au soldat cu decesul pacienților. Niciunul dintre cei patru pacienți nu fusese vaccinat antigripal”, au declarat, miercuri, reprezentanții spitalului.

Potrivit acestora, sunt primele decese din cauza gripei înregistrate sezonul acesta în cadrul spitalului.

De asemenea, între 14 și 21 ianuarie, au fost internate 79 de persoane care au prezentat infecții acute ale căilor respiratorii superioare, 72 având vârsta de până la 14 ani, iar alți 106 pacienți au fost diagnosticați cu pneumonie, 96 fiind copii.

Drept urmare, din cauza numărului mare de bolnavi, conducerea spitalului a dispus ca, începând de joi, să fie interzis accesul vizitatorilor în unitate.

„Pacienții care au de efectuat investigații în cadrul spitalului se vor echipa corespunzător, cu halat, mască și totoși de unică folosință. Echipamentul este pus la dispoziție gratuit, de către conducerea spitalului, și se regăsește la intrarea în unitate”, au adăugat sursele citate.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.