Curtea de Conturi se pregătește să angajeze 150 de auditori publici externi. Recrutați prin CONCURS
Lovitură pentru televiziunea publică. PNL a sesizat Curtea de Conturi
Ultima Ora Politic

ULTIMA ORĂ. Administrația Prezidențială, SRI, Secretariatul Guvernul CONTROLATE de Curtea de Conturi

ULTIMA ORĂ. Administrația Prezidențială, SRI, Secretariatul Guvernul CONTROLATE de Curtea de Conturi

Comisarii Curții de Conturi au programate 87 de misiuni de control la instituții centrale, în semestrul al doilea al acestui an, potrivit Programului de activitate al instituției, publicat vineri pe site-ul instituției.

Printre instituţiile care sunt verificate se află Administraţia Prezidenţială, SRI, ANI, Secretariatul General al Guvernului şi mai multe ministere.

Reprezentanţii instituţiei arată că publicarea programului de activitate se încadrează în operaţiunile şi activităţile realizate de Institutiile Supreme de Audit (SAI) pentru care standardele INTOSAI recomandă transparenţă şi responsabilitate.

„În acest sens, Curtea de Conturi a României realizează un pas important în comunicarea cu entităţile auditate cu privire la planificarea misiunilor de audit, inclusiv tematica acestora, asigurând deopotrivă şi accesul publicului la informaţiile referitoare la activităţile instituţiei. Totodată, publicarea programului de activitate al Curţii de Conturi reprezintă o nouă abordare a conducerii instituţiei faţă de propriile structuri prin facilitarea unei mai bune derulări a procesului de asigurare, consiliere şi evaluare în cadrul misiunilor de audit”, se arată în comunicat.

La Cotroceni, ANI şi SRI se va efectua audit financiar asupra contului anual de execuție a bugetului de stat.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.