Lituania va fi adversara României
Lituania va fi adversara României
Sport Ultima Ora

UEFA nu iartă. Fotbalul românesc mai primește o lovitură cruntă. FRF amendată cu 52.000 de euro după meciul cu Kosovo. Cine mai are voie în tribună la partida cu Andora

Comisia de Disciplină a UEFA, a judecat astăzi cazul deschis ca urmare a incidentelor de la meciul România – Kosovo 2-0, disputat pe 12 septembrie.

UEFA a decis să amendeze Federația Română de Fotbal cu 52.000 de euro, iar următorul meci organizat pe teren propriu se va disputa în spatele ușilor închise.

România se bate cu Kosovo, în preliminariile EURO 2024
România a învins Kosovo cu 2-0

Capetele de acuzare au fost:

  • Afișarea și scandarea de mesaje politice

  • Comportament rasist al suporterilor

  • Aprinderea de torțe

  • Aruncarea de obiecte pe teren

  • Blocarea zonelor de acces public

COPIII SUB 14 ANI, ACCES GRATUIT CU ANDORRA

Astfel, în urma sancțiunii dictate de UEFA, partida România – Andorra, programata pe 15 octombrie, de la ora 21:45, se va desfășura fără spectatori.

Cu toate acestea, FRF a decis să permită accesul GRATUIT al copiilor sub 14 ani, organizați în grupuri, de la unități de învățământ preșcolar și școlar, școli de fotbal, grupe de juniori ale cluburilor de fotbal, doar cu câte un însoțitor la fiecare grup de 10 copii. Procedura completă de înscriere va fi anunțată în zilele viitoare.

Doar copii până la 14 ani au voie la meci
Doar copii până la 14 ani au voie la meci

Federația Română de Fotbal respinge comportamentul iresponsabil al grupului de spectatori de la peluza Sud care a dus la întreruperea meciului cu Kosovo și reiterează principiul după care este guvernat fotbalul în România, și anume neamestecul politicului în actul sportiv.

De asemenea, FRF condamnă cu fermitate mesajele provocatoare de natură politică, ideologică, religioasă sau insultătoare, acestea fiind categoric interzise pe stadioane. Totodată, așteptăm cu interes de la organele abilitate rezultatele cercetării legale în funcție de faptele comise de spectatorii care au determinat întreruperea meciului cu Kosovo”, anunță FRF.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.