ULTIMA ORĂ. Ce a hotărât Coaliția pentru Familie în urma eșecului referendumului
Ultima Ora Politic

UE are mâinile legate privind referendumul pentru familie. ”Nu are competențe în acest domeniu”

UE are mâinile legate privind referendumul pentru familie. ”Nu are competențe în acest domeniu”

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat, luni, referindu-se la referendumul pentru căsătorie din România, că UE nu are competențe în privința reglementărilor privind căsătoria din statele membre.

”Uniunea Europeană nu are competențe în acest domeniu. Dreptul familiei este de competența statelor membre. Nu cred că cineva din această sală are vreun dubiu față de poziția mea pe acest subiect. Eu cred în valorile familiei, sunt soț, sunt tată, am patru copii, însă nu vreau ca ele să fie transformate în arme sau în argumente pentru a justifica homofobia sau pentru a justifica respingerea altor tipuri de familie. Nu pot eu decide dacă un stat deschide posibilitatea ca cuplurilor de același sex să se căsătorească”, a declarat Frans Timmermans în Comisia LIBE privind situația din România.

El a mai spus că sprijină căsătoria între perseoanele de același sex, țara sa fiind una dintre primele care a legiferat acest lucru.

”Trebuie să fim atenți ca acest lucru nu trebuie folosit pentru a hrăni unii dintre demonii noștri cei mai întunecați – ura față de minoritățile sexuale, încercarea de a readuce femeile în secolele trecute, lucru pe care-l vedem în mai multe țări. Să fim atenți că egalitatea din tratate se aplică tuturor, femeilor și bărbaților, indiferent de orientarea sexuală”, a adăugat Timmermans.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.