Standardele duble la nivel european trebuie eliminate nu doar în sectorul alimentar
Ultima Ora Politic Social

UE a eliminat standardul dublu pentru alimente. Produse ca în Vest și pentru Europa de Est

Un consumator din Praga se va bucura, în curând, de o Coca-Cola știind că are aceleași ingrediente ca și cele vândute pe rafturile din Berlin, scrie newsweek.ro.

Negociatorii UE au ajuns la un acord cu privire la regulile pentru așa-numitele alimente cu dublă calitate – produsele cu același nume fiind comercializate cu diferite ingrediente pe diferite piețe europene.

Conform publicației Politico, practicarea comercializării alimentelor de „categorii diferite” pentru statele din Europa Centrală și de Est va fi considerate „înșelătoare”. Companiile responsabile vor primi amenzi de până la 4% din cifra lor de afaceri anuală,.

Conform sursei citate, printre produsele vizate se numără Coca-Cola (dar și celelalte băuturi răcoritoare scoase de această companie), batoanele de pește Iglo sau șamponul Head&Shoulders, precum și alte alimente și produse comsetice și de uz casnic. Cei care au susținut eliminarea dublului-standard pentru produsele comercializate în Europa au prezentat și un studio conform căruia batoanele de pește Iglo conțin cu 7% mai puțini pește când sunt vânduți în supermarketurile cehe decât în ​​cele germane.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.