UDMR acuzată că vrea o ”Catalonie” în interiorul României 1
Ultima Ora Politic Social

UDMR acuzată că vrea o ”Catalonie” în interiorul României

„Laszlo Tokes reia atacurile împotriva României, susţinut de UDMR, care îşi doreşte să transforme Transilvania într-o nouă Catalonie. Voi face tot ce-mi stă în putere pentru a bloca aceste intenţii ale Ungariei, puse în practică de politicieni români”, susține europarlamentarul Cătălin Ivan într-un comunicat.

„Europarlamentarul român Laszlo Tokes organizează în cadrul Parlamentului European un nou eveniment prin care deserveşte propaganda Ungariei, conform căreia Transilvania nu ar aparţine de drept României. La evenimentul găzduit de Laszlo Tokes marţi, 19 martie, la Bruxelles, intitulat „Transylvania in the EU” (Transilvania în UE), vor participa Pal Schmitt, fost Preşedinte al Ungariei, şi eurodeputatul ungar Zsolt Nemeth.

Detalii precum denumirea evenimentului şi simbolurile folosite pe afişul de prezentare acreditează ideea că Transilvania nu este parte a României şi că trebuie să fie tratată, singură, ca parte a Uniunii Europene. Laszlo Tokes reia astfel atacurile la adresa României şi nu acţionează singur, ci cu susţinerea Ungariei. Acesta este un afront inacceptabil!

Complicitatea întregii clase politice româneşti, dependenţa bolnăvicioasă de voturile grupării anti-româneşti UDMR, face ca instituţiile statului să nu aibă nicio reacţie. Guvernul României trebuie să renunţe la atitudinea de ignorare a manifestărilor iredentiste maghiare, doar din considerente politice meschine, precum susţinerea în Parlament din partea UDMR. Aici nu vorbim despre acţiuni ale oneştilor cetăţeni români de etnii diferite, ci despre acţiuni concertate şi susţinute ale statului vecin, care încalcă, astfel, inclusiv principiile fundamentale ale parteneriatului NATO.

Ungaria acţionează fără scrupule şi din ce în ce mai persistent împotriva României, prin promovarea unei campanii care are drept scop construirea unui curent, inclusiv în Parlamentul European, care să susţină dorinţele sale de a domina Transilvania. Ungaria îşi doreşte aplicarea modelului catalan în Transilvania. România trebuie să atragă atenţia partenerilor europeni cu privire la pericolul revizionismului ungar şi să prezinte fate reale, concrete, cu privire la adevărul istoric, precum şi la tentativa politicienilor maghiari de a dezinforma cu privire la Transilvania. Eu voi face tot ce îmi stă în putere să blochez intenţiile Ungariei de a face din Transilvania o a doua Catalonie în Europa.

La nivel naţional, PSD, prin Guvern, are întreaga responsabilitate pentru menţinerea unitară a naţiunii române, prin propunerea de proiecte de dezvoltare concrete, pe care să le realizeze efectiv, nu doar scriptic, inclusiv în zonele cu populaţie maghiară majoritară. Astfel, cetăţenii români de etnie maghiară nu se vor mai simţi abandonaţi şi discriminaţi, devenind beneficiari ai investiţiilor pe care statul maghiar le face în zonă. Este inadmisibil ca administraţia statului român să nu reacţioneze la injecţia de capital politic al Ungariei pe teritoriul României!

PSD trebuie să renunţe la discursurile fals naţionaliste, care joacă mult cartea emoţională a scindării etnice, dar care, din cauză că este mai facilă decât realizarea unor proiecte socio-economice viabile, este preferabilă pe termen scurt. Nu trebuie să ajungem la stadiul de a nu mai avea nimic de făcut, doar pentru că PSD şi-a vândut interesul de a rămâne încă un an la guvernare!

Guvernul trebuie să transmită clar că naţiunea română nu poate exista fără minorităţi, aşa cum nu nici etnia majoritară română nu poate fi supusă în mod repetat şi constant la presiuni din partea unor lideri politici ai minorităţilor. Suntem o entitate ce nu trebuie separată!

Guvernul şi Administraţia Prezidenţială trebuie să facă eforturi pentru a menţine unită naţiunea, în primul rând prin programe economice, care să oprească exodul cetăţenilor români în afara graniţelor, atingând ca flux migraţia siriană, dar care e determinată de un conflict armat. În al doilea rând, prin mesaje comune interne şi externe, măcar în privinţa unui interes naţional real, cum este unitatea statului român.”, conchide Cătălin IVAN,europarlamentar neafiliat.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.