România debutează contra Ucrainei la EURO 2024
România debutează contra Ucrainei la EURO 2024
Sport Ultima Ora

România debutează contra Ucrainei la EURO 2024 și va juca împotriva Lituaniei în Liga Națiunilor

Seara de 26 martie a adus ultimele confirmări privind grupa naționalei noastre de la EURO 2024, dar și în privința adversarilor cu care tricolorii se vor duela în această toamnă, în noul sezon al Ligii Națiunilor.

Pe Tarczynski Arena din Wroclaw, Polonia, naționalele Ucrainei și Islandei au disputat finala într-o singură manșă pentru calificarea la Campionatul European Germania 2024, pe parcursul care furnizează ultimul adversar din grupa României la EURO.

După ce, anterior, Ucraina se impusese cu 2-1 în Bosnia-Herțegovina, iar Islanda, cu 4-1 în fața Israelului (meci disputat în Ungaria), pentru semifinalele aceleiași faze a preliminariilor.

Debutăm contra Ucrainei la EURO!

La turneul final din Germania, tricolorii erau deja în grupă cu Belgia și Slovacia, pe care le vor întâlni în această ordine, la Koln (22 iunie) și Frankfurt (26 iunie). Rămăsese necunoscută tocmai reprezentativa împotriva căreia vom debuta în competiție!

Deși condusă din minutul 30, Ucraina a revenit în a doua repriză și a obținut calificarea în fața Islandei, marcând în minutele 54 și 84. O răsturnare și un succes scrise pe un scenariu similar celor din semifinala cu Bosnia-Herțegovina.

Astfel, pe 17 iunie, la Munchen, România va întâlni Ucraina în primul meci din grupa noastră la turneul final continental.

Echipa-Nationala-a-Ucrainei
Echipa-Nationala-a-Ucrainei

Întâlnim Lituania la toamnă, în Liga Națiunilor

O altă partidă internațională cu miză pentru români care s-a disputat aseară a fost Lituania – Gibraltar, returul play-out-ului de Liga Națiunilor. În tur, balticii câștigaseră cu 1-0.

La Kaunas s-a încheiat la fel, 1-0 pentru Lituania, gol marcat în minutul 51, la capătul unei partide dominate autoritar de gazde și în care Gibraltar nu a avut șut expediat pe poartă.

Lituania
Lituania

Câștigătoarea din această confruntare în dublă manșă, Lituania, a evitat astfel retrogradarea din Liga C Nations League și a devenit, în același timp, adversara României la toamnă.

Asta pentru că tricolorii, în grupa lor de Liga C, se vor duela cu Cipru, Kosovo și Lituania. Meciurile în dublă manșă sunt programate în această toamnă, după EURO 2024, anunță FRF.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.