Turismul - un obiectiv al dezvoltării economice durabile a județului Prahova
Ultima Ora Politic

Turismul – un obiectiv al dezvoltării economice durabile a județului Prahova

Turismul – un obiectiv al dezvoltării economice durabile a județului Prahova

 

”Chiar dacă județul Prahova are, prin tradiție, o vocație economică industrială, ponderea fiind de aproximativ 50% din totalul activităților economice, turismul se situează la loc de frunte în istoria județului, determinant fiind potențialul pe care îl oferă în acest sens Valea Prahovei.

 

Turismul este una dintre cele mai importante activități economice din lume, reprezentând un fenomen economico-social, un promotor al globalizării și un factor al dezvoltării durabile, prin vastul potențial uman și material pe care îl antrenează în desfășurarea sa, precum și prin efectele benefice asupra domeniilor implicate, acționând ca un factor stimulator al progresului și dezvoltării.

 

Potențialul turistic natural și istoric al județului Prahova reprezintă un sector important, a cărui continuă dezvoltare trebuie alimentată din bogăția și diversitatea elementelor și resurselor naturale, dar și a celor de natură antropică.

 

Multitudinea de conexiuni și implicații în plan economic, social și cultural, rolul său activ în societate pe de o parte,  și transformările sale ca fenomen pe de alta, argumentează actualitatea interesului ridicat pentru turismul prahovean, dar și pentru descifrarea mecanismelor sale de funcționare.

 

Județul Prahova oferă atracții turistice cu totul remarcabile, care ilustrează într-o manieră completă întreaga paletă de atracții specifice turismului: peisaj montan, turism balnear, turism cultural-istoric, turism tematic, turism religios, turism de afaceri etc.

 

Implicarea autorităților județene în dezvoltarea turismului prahovean este una activă, bazată pe investiții în infrastuctura necesară turismului prahovean, astfel încât acesta să devină o componentă serioasă în economia județului. În acest sens, Consiliul Județean Prahova tocmai a finalizat modernizarea DC 132, care face legătura între DN1 – strada Nestor Ureche și Cabana Gura Diham, un drum cu o lungime de 4 km, foarte utilizat de către turiștii care vor să ajungă la Cabana Gura Diham.

 

Dezvoltarea infrastucturii rutiere la nivelul județului Prahova este esențială pentru întreaga comunitate locală , pentru agenții economici care desfășoară activitatea în regiune, dar și pentru toți turiștii care vizitează județul Prahova.” a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PSD Laura-Mihaela Fulgeanu-Moagher.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.