Omul lui Putin ar putea pierde alegerile prezidențiale
Omul lui Putin ar putea pierde alegerile prezidențiale
Externe Ultima Ora

ALEGERI ÎN TURCIA. După numărarea a peste 80 la sută din voturi, diferenţa dintre Erdogan şi Kilicdaroglu s-a redus la aproape 6 procente

Diferenţa dintre Erdogan şi Kilicdaroglu s-a redus la aproape şase procente arată primele rezultate ale numărării votului din cursa pentru alegerile prezidenţiale din Turcia după numărarea a peste 80 la sută din voturi.

Erdogan are 50,3 la sută din voturi, Kilicdaroglu – 43,91 la sută, iar al treilea candidat, Sinan Ogan – 5,31 la sută, după numărarea a 82,5 la sută din voturi.

Secţiile de vot s-au închis la ora locală (şi a României) 17.00, iar primele prefigurări ale rezultatelor erau aşteptate la ora 21.00, însă dat fiind suspansul extrem de mare, autorităţile au acceptat ca primele numărători ale voturilor să fie anunţate mai devreme.

Recep Erdogan, în vârstă de 69 de ani, care a votat la Istanbul, s-a întors duminică la Ankara, deşi declarase că va urmări rezultatul de la Istanbul, potrivit Reuters.

„Ne rugăm lui Dumnezeu pentru un viitor mai bun pentru ţara noastră, pentru naţiune şi pentru democraţia turcă”, a spus el în momentul votului.

Kemal Kilicdaroglu, în vârstă de 74 de ani, a votat la Ankara şi a ieşit din secţia de vot în aplauzele mulţimii care îl aştepta.

„Ofer cea mai sinceră dragoste şi respect tuturor cetăţenilor mei care merg la urne şi votează. Tuturor ne lipseşte atât de mult democraţia”, a declarat el reporterilor.

Kemal Kilicdaroglu are șanse reale de a deveni noul președinte
Kemal Kilicdaroglu are șanse reale de a deveni noul președinte

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.