Tudorel Toader sare la gâtul Vioricăi Dăncilă. Ies la iveală fracturile din interiorul guvernării
Ultima Ora Justiție Politic

Tudorel Toader sare la gâtul Vioricăi Dăncilă. Ies la iveală fracturile din interiorul guvernării

Ministrul demisionar al Justiţiei, Tudorel Toader, susţine că proiectele de acte normative erau aduse la avizare cu câteva ore înaintea şedinţelor de guvern pentru a se invoca întârzieri de la Ministerul Justiţiei şi uneori întârzierea era invocată chiar înainte de a fi trimise documentele la avizare.

„O simplă întrebare ! Recunoaşte cineva faptul că proiectele de acte normative erau aduse, uneori, spre avizare cu câteva ore înaintea şedinţei de Guvern, ca apoi să evoce o anumită întârziere de la MJ ? PS: Adevărat este şi faptul că uneori se ‘întâmpla’ exact invers – mai întâi se evoca întârzierea la MJ, după care se aducea proiectul de act normativ spre avizare”, a scris Tudorel Toader duminică seara pe contul său de Facebook.

Anterior, într-o postare de sâmbătă seara, Toader a precizat că Ministerul Justiţie nu a blocat şi nici nu a întârziat procedura de avizare şi de adoptare a actelor normative şi a punctat faptul că nu va mai rămâne „în stare de pasivitate faţă de multele dezinformări” apărute.

El a ţinut să le mulţumească colegilor săi din minister care au făcut posibil ca durata medie a avizării unui proiect normativ să nu fie mai mult de trei zile.Tudorel Toader, a postat joi, pe contul său de Facebook, demisia din funcţia de ministru al Justiţiei, pe care a înaintat-o premierului Viorica Dăncilă şi a menţionat că îşi va exercita atribuţiile până la numirea unui nou titular al portofoliului.

Premierul Viorica Dăncilă a trimis miercuri preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de revocare din funcţie a ministrului Justiţiei, Tudorel Toader. PSD l-a propus în locul acestuia pe deputatul Eugen Nicolicea.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.