Toader îi declară război lui Dragnea. „Nu voi mai rămâne în stare de pasivitate”
Ultima Ora Politic

Tudorel Toader l-a îngropat pe Dragnea. Iordache nu îl mai poate salva

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a lansat pe surse informația că el nu consideră că judecătorii CCR ar trebui să admită sesizarea depusă de Florin Iordache în privința completurilor de trei judecători. Dacă CCR decicde în sensul dorit de Iordache, condamnarea lui Dragnea la închisoare cu executare va fi anulată.

„Pe completurile de trei, părerea lui este că, în actuală reglementare, ele pot funcționa legal, nu e o problema. Crede că da, este un mic conflict pe legi, dar au fost destul decizii ale CCR în sensul asta”, a declarat un apropiat al lui Tudorel Toader pentru stiripesurse.ro.

CCR a decis amânarea pronunțării în cazul conflictului juridic între Parlament și Înalta Curte de Casație și Justiție pe tema constituirii completurilor specializate în cazurile de corupție pentru joi, ora 10.00.

Magistrații CCR au decis amânarea pentru joi, termenul scurt fiind dat tocmai din cauza unor probleme de sănătate ale judecătorului raportor Petre Lăzăroiu, care urmează să se opereze la coloana.

Magistrații Curții au stabilit că dezbaterile să fie reluate joi la ora 10.00 pentru că la ședința să poată participa și Petre Lăzăroiu și de abia apoi să fie supus intervenției chirurgicale.

Părțile implicate în conflict au susținut, în ședința de miercuri a Curții Constituționale, punctele de vedere.

Florin Iordache a declarat, în susținerea punctului de vedere la CCR pe marginea conflictului Parlament-ICCJ, că au fost formate completurile la instanța supremă pentru cazurile de corupție prin ignorarea legii, adăugând că era obligatorie, prin lege, constituirea completurile specializate.

Președintele ICCJ Cristina Tarcea a afirmat că o decizie a Curții Constituționale prevede că vicepreședintele Camerei Deputaților nu are competență să sesizeze un conflict juridic la CCR, pentru că această atribuție nu poate fi delegată de către președintele Camerei Deputaților.

Ea a declarat că instanța supremă nu a încălcat legea 78/2000, cum este susținut în sesizarea conflictului Parlament-ICCJ la CCR, fiindcă în ceea ce privește completurile specializate, constituirea acestora este făcută conform altei legi, 92/1992.

Conflictul juridică a fost sesizat de Florin Iordache pe marginea articolului 29, alineatul (1) din Legea 78/2000 care prevede că: „Pentru judecarea în prima instanța a infracțiunilor prevăzute în prezența lege, se constituie complete specializate”. Acțiunea a fost făcută de vicepreședintele Camerei Deputaților în perioada 16-24 martie, când acestuia i-au fost delegate atribuțiile de către președintele Camerei Liviu Dragnea din cauza unor probleme la spate care au necesitat internarea liderului PSD.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii