Ambasadoarea Olandei a răbufnit după anunțul Ordonanțelor lui Tudorel Toader. A mers la sediul ministrului
Ultima oră. Tudorel Toader, internat de urgență la Neurochirurgie
Ultima Ora Politic

Tudorel Toader este în corzi. S-a trecut la șantaj. Ce vor PSD-ALDE după ce l-au scăpat de moțiune

Raluca Turcan a izbucnit după ce PSD ALDE  au lipsit de la votul moțiunii simple împotriva lui Tudorel Toader. Liderul deputaților PNL declară că este ceva la mijloc în această anulare a votului, oamenii lui Dragnea dorind să pună astfel presiune asupra ministrului justiției de a face modificările la Codul penal și asupra legii amnistiei și grațierii.

„Absenţa celor din PSD-ALDE la votul pe moţiunea simplă reprezintă de fapt o formă de şantaj instituţional la adresa lui Tudorel Toader. Practic, astăzi, PSD şi ALDE, într-un comportament tipic infracţional, s-au folosit de Camera Deputaţilor pentru a pune presiune pe ministrul Justiţiei să rezolve temele de parcurs pe care i le-au stabilit – modificările la Codul penal şi legea amnistiei şi graţierii, principalul instrument prin care Liviu Dragnea îşi mai ţine partidul în mână. (…) Parlamentul a ajuns să fie folosit în reglarea de conturi între taberele din PSD, să nu ne imaginăm că există tresăriri de bună credinţă cu privire la nerealizările administrative sau în politici publice ale ministrului Justiţiei, Tudorel Toader. Nu, Tudorel Toader mai are de bifat câteva cerinţe exprese care ţin de interesele infractorilor şi asta i-au cerut astăzi, prin fuga din Parlament, PSD şi ALDE ministrului Justiţiei”, a afirmat Turcan la Parlament.

Ea a spus că îi este greu să se pronunţe ce se va întâmpla cu poziţia lui Tudorel Toader în Guvern.

„Preocuparea noastră este ca această moţiune simplă să treacă, pentru că ea va fi semnalul din Parlament că mandatul lui Tudorel Toader a fost un dezastru până în acest moment, pe de-o parte, în plan administrativ, pentru că nu şi-a respectat niciun punct din programul cu care a fost învestit ministru, şi, pe de altă parte, în planul politicilor penale, unde a girat până acum mutilarea legislaţiei din justiţie, generând cel mai amplu proces de revoltă a sistemului împotriva modificărilor făcute şi, pe de altă parte, pentru că în permanenţă şi-a păstrat acest instrument de ameninţare la adresa tuturor celor ameninţaţi, mai ales a infractorilor, că stă în pixul lui, în ordonanţa de urgenţă să nenorocească Codul penal şi să salveze infractorii. Ministrul Justiţiei este la fel de vinovat cu Liviu Dragnea, PSD şi ALDE, pentru că toată politica în materie de justiţie a fost concentrată eminamente pe interesul infractorilor. Singura parte care mai trebuie rezolvată în momentul de faţă este folosită ca şantaj interior în PSD şi ALDE”, a mai spus liderul deputaţilor liberali.

Despre o posibilă răzgândire din partea UDMR în cazul în care ministrul Toader va prezenta ordonanţele cerute, Turcan a răspuns: „Eu m-am obişnuit până acum ca afirmaţiile publice asumate de UDMR să fie respectate”.

Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor a fost suspendată, miercuri, din lipsă de cvorum, în sală fiind prezenţi 110 deputaţi. Înaintea sesiunii de vot final de miercuri, deputaţii PSD s-au reunit în şedinţă, pentru a decide cum vor vota la moţiunea pe Justiţie depusă de Opoziţie.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii