Tudorel Toader este distrus. Nu o mai poate opri pe Kovesi. Voturile politice nu mai sunt valabile 1
Ultima Ora Justiție Politic

Tudorel Toader este distrus. Nu o mai poate opri pe Kovesi. Voturile politice nu mai sunt valabile

Comisiile LIBE și CONT din Parlamentul European vor vota asupra șefiei Parchetului European, pentru care candidează și Laura Codruța Kovesi, și nu coordonatorii grupurilor politice. Comisia CONT va vota după audierea de marți a candidaților, iar cea LIBE miercuri dimineață, conform Mediafax.

Decizia vine după ce Comisia LIBE a votat asupra contestației formulate de coordonatorul grupului S&D care viza posibilitatea ca membrii forului legislativ să aibă drept de vot asupra candidatului pentru șefia Parchetului European și nu coordonatorii grupurilor politice.

Eurodeputatul PSD Gabriela Zoană a afirmat, pentru MEDIAFAX, că în urma votului majoritar din Comisia LIBE, forul european va avea o ședință miercuri dimineață, în jurul orei 11.00, ora Bruxelles-ului, pentru a acorda un vot în ordine descrescătoare asupra celor trei candidați.

Comisia CONT va vota, după ora 19.30, la finalul audierilor de marți a celor trei persoane înscrise în competiția pentru funcția de procuror-șef european.

Dacă votul în Comisiile CONT și LIBE diferă de cel al Consiliului UE, atunci vor fi negocieri între Parlamentul European și Consiliul UE, a explicat Zoană.

Laura Codruța Kovesi va fi audiată, marți, în ședința Comisiilor LIBE și CONT din Parlamentul European, pentru funcția de procuror-șef european. Conform agendei oficiale afișate pe site-ul Comisiei LIBE, audierea celor trei candidați pentru șefia Parchetului European va avea loc în intervalul orar 16.30-19.30, ora României.

Procurorul Jean-François Bohnert, din Franţa, s-a clasat pe primul loc în urma votului reprezentanţilor permanenţi ai statelor în Consiliul Uniunii Europene privind desemnarea procurorului-şef european, au afirmat surse citate de site-ul de ştiri New Europe, fiind urmat de Laura Codruţa Kovesi, din România, şi de germanul Andres Ritter.

Conform surselor citate, în urma votului reprezentanţilor statelor membre UE, Jean-François Bohnert, din Franţa, a obţinut 50 de puncte, fiind urmat de Laura Codruţa Kovesi, din România, şi de germanul Andres Ritter cu un scor egal, de 29 de puncte.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.