Tudorel Toader, ultima declarație din postul de Ministru al Justiției. ”Se pot face lucruri mai multe și mai bine”
Tudorel Toader, ironic la adresa procurorilor din cazul Caracal. ”Greu de înțeles știința”
Ultima Ora Politic

TUDOREL TOADER DĂ VINA PE CSM. SPUNE CĂ ÎI ESTE FRICĂ SĂ PUBLICE DOCUMENTUL

TUDOREL TOADER DĂ VINA PE CSM. SPUNE CĂ ÎI ESTE FRICĂ SĂ PUBLICE DOCUMENTUL

După aproape o săptămână, timp în care a promis că va da publicității dosarul de candidatură al lui Augustin Lazăr, în cadrul căreia s-ar afla o decizie de clasare în dosarul președintelui Klaus Iohannis. Tudorel Toader nu a publicat documentul promis și a cerut CSM să îi transmită dacă este legal sau nu să publice aceste documente.

”Distinct de cele prezentate și având în vedere discuțiile cu privire la posibilitatea de a face public copii ale documentelor identificate în dosarul de numire al domnului Augustin Lazăr în funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, transmit către Consiliul Superior al Magistraturii copie integrală după dosarul existent la Ministerul Justiției, în forma și în ordinea identificată, împreună cu fișa de registratură cu documentele intrate. În același timp, atașez copie după răspunsul numărul 18450 din 19 septembrie 2018, prin care CSM a transmis rapoartele de evaluare a activității profesionale a domnului Augustin Lazăr.

Solicit, pe această cale, Consiliului superior al Magistraturii să confirme sau să infirme cu date si fapte aspectele identificate în evaluarea documentelor din copia după dosarul care a stat la baza numirii domnului Augustin Lazăr în funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. În același timp, în condițiile în care Consiliul Superior al Magistraturii apreciază că sunt întrunite condițiile legale pentru a face publice documentele transmise, îmi exprim acordul în acest sens.”, arată Tudorel Toader.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.