Trei marinari români au fost răpiţi de piraţi, în Togo. MAE a activat Celula de criză
Ultima Ora Politic Social

Trei marinari români au fost răpiţi de piraţi, în Togo. MAE a activat Celula de criză

Trei marinari români au fost răpiţi de pe nava Histria Ivory, aflată sub pavilion românesc, în apele Republicii Togo, în Lome. Atacul asupra navei româneşti a avut loc duminică aseară, în jurul orei 20.00. MAE a anunțat că reprezentanții Ambasadei României la Abuja au întreprins demersuri pe lângă autoritățile locale pentru a obține informații despre soarta românilor.

„Din datele preliminare obținute, s-a confirmat faptul că printre membrii echipajului dispăruți se află trei cetățeni români”, anunță instituția, într-un comunicat. Totodată, MAE precizează că are în agenție „evenimentele legate de incidentul produs în apele teritoriale ale statului Togo”, precum și că „Celula de criză a MAE, prin Ambasada României la Abuja, monitorizează cu prioritate situația și este în contact permanent cu autoritățile locale, cu proprietarul navei, precum și cu autoritățile române cu competențe în domeniu”.

Adrian Mihălcioiu de la Sindicatul Liber al Navigatorilor a confirmat, pentru Libertatea că nava a fost atacată, iar în prezent se fac verificări pentru a identifica marinarii sechestrați. Din primele informaţii este vorba despre 3 marinari. Compania care deţine nava a confirmat informaţia potrivit căreia nava a fost atacată de piraţi, iar mai mulţi marinari români ar fi fost răpiţi.

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că a activat Celula de criză în acest caz.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.