Traian Băsescu”
Ultima Ora Politic

Traian Băsescu, incendiar la adresa lui Dăncilă. ”E proastă, cu un mimetism specific maimuțelor ”

Fostul președinte Traian Băsescu, reacție dură pe facebook după ce regele Iordaniei și-a anulat vizita din România din cauza deciziei prim-ministrului Viorica Dăncilă.

„Dancilizarea politicii externe. Mizând pe faptul că e proastă, lobisti americani au invitat-o pe Dancila la un eveniment de comemorare al Holocaustului. Crezând că e ocazia vieții ei de a se manifestă pe pământ american, Dancila a recitat instrucțiunile primite de la Dragnea fără a înțelege efectul propriului discurs. A promis orice a crezut Dragnea că poate să-i impresiona pozitiv audiență în folos propriu, nesocotind grav poziția unitară și solidară a Uniunii Europene, dar și politică externă echilibrată a României în Orientul Mijlociu.

Anunțul precum că Guvernul României v-a mută Ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim a stârnit entuziasmul săli dar a aruncat pe Apă Sâmbetei 50 de ani de politică externă românească în Orientul Mijlociu. Implicațiile anunțului sunt grave pentru că schimbă radical politică externă a României în Orientul Mijlociu și ne singularizează în interiorul Uniunii Europene prin nerespectarea rezoluțiilor Consiliului de Securitate al ONU.

Dragnea și Dancila printr-un mimetism specific maimuțelor, cred că pot face și ei ceea ce au făcut americanii. Eu nu zic că n-o pot face, o pot face, dar cu costuri extraordinare de credibilitate a României .SUA poate ține la respect lumea arabă prin forță economică și militară, pe când România a pierdut respectul și încrederea lumii arabe.

După ce a văzut efectele discursului, Dancila și-a adus aminte că titularul politicii externe este Președintele României iar o ambasada se poate înființa numai prin decret prezidențial.

Primul semnal politic extrem de puternic, este anularea vizitei de stat a Regelui Abdullah al Regatului Hașemit al Iordaniei în România, în condițiile în care Regele Abdullah este cel mai echilibrat și respectat șef de stat al lumii arabe, este cel mai bun partener al SUA în lumea arabă și un mare prieten al României.

Dragnea și Dancila au nesocotit interesele României pentru un zâmbet primit peste ocean și acest lucru îl spun eu, un politician care susține, respectă, admira și iubește Israelul și poporul sau.

De azi, politică externă a României este dancilizata și riscă să devină nesemnificativă, pentru că se face în interesul strict al lui Dragnea și nu în interesul țării. Mare ticalosie”, a scris Băsescu pe Facebook.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.