Traian Băsescu îl face praf pe Tăriceanu. Vrea să se folosească de Ponta. ”Sunt 2 șmecheri” 1
Ultima Ora Politic

Traian Băsescu îl face praf pe Tăriceanu. Vrea să se folosească de Ponta. ”Sunt 2 șmecheri”

Traian Băsescu a afirmat că ALDE nu are nimic de câștigat prin ieșirea de la guvernare, iar Călin Popescu Tăriceanu vrea o alianță cu Pro România, pentru a folosi partidul ca vehicul care să îl transporte încă o dată în Parlament.

„ALDE a pierdut până acum din guvernare și nu are nimic de câștigat prin ieșirea de la guvernare pentru că dacă Tăriceanu își imaginează că va putea să nu își asume alături de PSD toate erorile guvernării se înșală. El în plus țintește către Pro România, ca un vehicul care să îl mai transporte o dată în Parlament. De aceea se îndreaptă către o alianță cu Pro România lui Ponta, numai că Ponta a arătat că știe și el să își lase partenerii în drum. Vezi Crin Antonescu. Sunt doi șmecheri ai politicii românești care încearcă să își găsească soluții disperate. Tăriceanu nu va scăpa de stigmatul guvernării alături de PSD, iar Ponta nu îl va transporta gratis în viitorul Parlament pe Tăriceanu și gruparea lui de baroni parlamentari”, a declarat Traian Băsescu, luni la Digi 24, întrebat dacă pierde sau câștigă ALDE prin ieșirea de la guvernare.

Aceasta a adăugat că între ALDE și Pro România, cei din urmă sunt pe o poziție mai puternică deoarece partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu nu are lideri puternici în teritoriu, ci mai mult baroni parlamentari.

„Categoric Ponta pentru că ALDE nu are capacitatea de a aduce voturi în campanii pentru că el este format numai din niște baroni ai politicii, baroni ai Parlamentului, nu baroni teritoriali. Ei nu au organizații, că nu o să alerge știu eu care din ei să facă organizații în teritoriu. Deci ei nu vor aduce în alegeri. Ca atare nici nu are cum să îi ia Ponta, care e și el la limită, la 6%, nu își poate asuma creșterea pragului, pentru că făcând alianță va avea un prag de 8% ca să poată intra în Parlament”, a completat Băsescu.

Întrebat cum vede ideea ca Mircea Diaconu să fie prezidențiabil, fostul șef al statului a spus că acesta încearcă să păcălească încă o dată electoratul cu o candidatură pentru un mandat la Cotroceni.

„Mircea Diaconu e un actor bun. A reușit să păcălească o dată și a făcut un mandat de europarlamentar. Acum, tot cu țărișoara lui în suflet și în gură și fiind cu două picioare, două mâini și un singur cap, încearcă să păcălească încă o dată pentru o candidatură prezidențială. Eu sper că românii vor ști să întrebe ce justifică o pretenție de a deveni președintele României, pe de o parte. Pe de altă parte, sper că românii nu vor cădea în plasa ucrainenilor să voteze un comediant”, a conchis Traian Băsescu.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.