Zi decisivă la Curtea Constituíonală în războiul Dăncilă Iohannis privind miniștrii propuși de premier. Judecătorii dau verdictul
Dăncilă, atac incendiar la Klaus Iohannis. ”A urcat cu picioarele pe cadavrele tragediei”
Ultima Ora Politic Prezidențiale 2019

Trădări în lanț pentru Dăncilă. Zeci de primari PSD îl votează pe Iohannis

Președintele PNL Iași, Costel Alexe, a declarat, miercuri, că zece primari PSD din județ îl vor susține pe Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale din acest an, iar apoi vor candida pe listele liberalilor la alegerile locale.

Liderul PNL Iaşi, Costel Alexe, a anunțat, miercuri, într-o conferință de presă, că, în urma discuțiilor pe care le-a avut, zece primari PSD din județ îl vor susţine pe Klaus Iohannis în campania pentru alegerile prezidenţiale. Liberalul nu a făcut însă publice numele primarilor.

„În urma discuţiilor pe care le-am avut după alegerile europarlamentare cu mulţi primari ai PSD din judeţul nostru, zece dintre ei şi-au arătat deschiderea de a se alătura proiectului PNL, prima dată proiectului prezidenţial, urmând ca la alegerile locale de anul viitor să candideze în numele PNL. Pentru că şi ei conştientizează că dincolo de declaraţiile şi măsurile populiste de la PSD, substanţa lipseşte cu desăvârşire atunci când vine vorba de viziunea de dezvoltare a judeţului nostru. Ei sunt primari care, prin truda lor, prin fonduri europene sau guvernamentale, au reuşit şi au dezvoltat propriile comunităţi”, a explicat preşedintele PNL Iaşi.

Potrivit lui Costel Alexe, în această situație se găsesc primari care au fost dintotdeauna la PSD, dar şi foşti liberali care au plecat din partid în 2014, cu Ordonanța 55.

„În cazul fiecărui primar vom face o analiză, o vom discuta cu colegii din Biroul Politic Judeţean, iar cei care au trântit uşa PNL atunci când au plecat cu ordonanţa în 2014, mă tem că nu li se va deschide acum”, a spus Costel Alexe.

OUG 55 din 2014 prevedea că, pe o perioadă de 45 de zile, aleşii locali pot opta să treacă la alt partid fără să-şi piardă mandatele. Această ordonanţă a fost declarată neconstituţională de către Curtea Constituţională în 17 decembrie 2014, fiind admisă astfel sesizarea parlamentarilor PNL.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.