Toaletă de 66.000 de euro în curtea unei școli din Teleorman. Explicație: „Ce mai e ieftin în ziua de azi?” 1
Ultima Ora Politic Social

Toaletă de 66.000 de euro în curtea unei școli din Teleorman. Explicație: „Ce mai e ieftin în ziua de azi?”

În curtea școlii din localitatea teleormăneană Buzescu s-a ridicat o toaletă la prețul unui apartament, informează Mediafax.

În curtea școlii a apărut o toaletă nouă, al cărei preț se apropie lejer de costul unui apartament. Investiția s-a făcut prin PNDL 2 și are o valoare de peste 315.000 lei.

În același timp, gardul care împrejmuiește școală este foarte vechi și a fost cârpit cu plăci în două zile, pentru a acoperi spațiile goale.

La Primăria Buzescu, primarul Valentin Traistaru nu neagă că situația școlii din localitate e una destul de dificilă.

„Începând cu anul 2018, prin Ministerul Dezvoltării, s-a dat drumul la programul PNDL 2, prin care Primăria Buzescu a solicitat ministerului 3 proiecte, printre care și unul de înființare de toalete în curtea școlii. Era ceva legat de școală, că să nu-și mai facă copiii nevoile în fundul curții. S-a făcut solicitare în baza unui SF pentru sume care s-au alocat ulterior, iar proiectul din curtea școlii s-a lălăit deoarece conducerea școlii a motivat că acolo e o hazna. Proiectul a început în martie 2019 și acum facem procedurile pentru finalizarea lucrării. Am făcut demersuri și cu haznaua aceea, familia de romi care o are urmează să vină și să o închidă. Sunt 18 ani de când încercăm să-i convingem să facă asta”, a declarat primarul din Buzescu corespondentului Mediafax.

Legat de costul toaletei construite prin PNDL 2, primarul din Buzescu, întrebat dacă nu crede că e cam mare, a replicat: „Ce mai e ieftin în ziua de azi? Sunt mai mari costurile, pentru că a apărut acea ordonanță 114, de mărire a manoperei”.

În timp ce toaletă cea nouă e momentan închisă, în curtea școlii mai funcționează încă o toaletă construită în anii 2007-2008, cea folosită de copii.

Iar gardul care împrejmuiește unitatea de învățământ se află într-o stare deplorabilă. De altfel, el a fost cârpit cu plăci în ultimele două zile, astfel încât să nu mai existe goluri prin care copiii să poată ieși din curte nesupravegheați sau accidental. Întrebat de ce s au investit atâția bani în toaletă, dar nu s-a făcut nimic pentru reabilitarea gardului, primarul localității a spus că, fiind sfârșit de an, nu îl mai poate prinde proiectul în buget. Totuși, gardul nu s-a degradat de câteva luni, ci de ani întregi.

La școală din localitatea Buzescu învață aproximativ 200 de copii.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.