Tudorel Toader a declanșat procedura de selecție a noului procuror general
Ultima Ora Politic

Toader EXCLUDE activarea Articolului 7. ATAC DUR la europarlamentarii români

Toader EXCLUDE activarea Articolului 7. ATAC DUR la europarlamentarii români

Ministrul Justiţiei exclude posibilitatea ca împotriva României să fie activat Articolul 7 al Tratatului UE, aşa cum s-a întâmplat în cazurile Poloniei şi Ungariei. Toader remarcă o schimbare de nuanţă în retorica UE faţă de România şi îi critică pe eurodeputaţii români care vorbesc de rău ţara la Bruxelles şi Strasbourg.

Eu am fost acolo, am vorbit cu Timmermans şi în privat şi public. Anumite nuanţe de văd într-un cerc mai restrâns. Spunea că este riscul să ne întoarcem într-o direcţie greşită. Şi mai spunea că ar fi păcat pe pe ultima sută de metri să ne întoarcem, dar nu că ne-am întors. E o diferenţă foarte mare. Discursul lui a fost preventiv, nu cumva să facem paşi înapoi pe ultima sută, dar nu a spus că am schimbat sensul de mers.

Sunt suficienţi de rea-credinţă, care denigrează ţara şi poporul român. Vă asigur de treaba asta. Oameni care sunt trimişi acolo să ne reprezinte cu demnitate sunt unii dintre ei, din păcate, care denigrează ţara cu rea-credinţă.

Categoric nu. Timmermans a spus şi a repetat: nici nu se discută despre riscul de activare a clauzei articolului 7, pentru că noi nu suntem în ipostaza celor faţă de care au declanşat această procedură”, a declarat Tudorel Toader.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.