Liviu Dragnea votează într-o secție secretă, departe de ochii poporului
Ultima Ora Justiție Politic Social

TIC-TAC: ICCJ hotărâște astăzi ce complet îl va judeca pe Dragnea

Magistraţii de la Instanţa supremă participă joi la o şedinţă în cadrul Secţiilor Unite, unde vor decide dacă se impune modificarea jurisprudenţei care se aplică la repartizarea dosarelor de la completurile de 5 judecători.

Concret, Secţiile Unite trebuie să hotărască dacă dosarele intrate la sfârşitul anului trecut pe rolul completurilor de cinci în care nu au fost administrate probe rămân la completurile trase la sorţi în decembrie 2018 sau vor fi repartizate celor constituite în ianuarie 2019.

Pe actuala jurisprudenţă, dosarele ar fi trebuit să fie repartizate la completurile din 2019, însă CSM a stabilit că dosarele în care nu au fost administrate probe trebuie să rămână la completurile trase la sorţi în decembrie 2018.

În această situaţie sunt zeci de dosare, printre care cele în care sunt judecaţi Liviu Dragnea, Călin Popescu-Tăriceanu, Victor Ponta, Toni Greblă, Sebastian Ghiţă, Dan Şova, Viorel Hrebenciuc, George Scutaru, Dan Motreanu, dar şi contestaţiile în anulare depuse de Elena Udrea, Alina Bica, Constantin Niţă.

O parte a presei a speculat că decizia CSM a fost dată pentru ca dosarul în care este judecat Liviu Dragnea să rămână la un complet „favorabil” format din judecătoarele Simona Daniela Encean, Tatiana Lucia Rog, Alexandra Iuliana Rus, Luciana Mera şi Rodica Aida Popa.

De altfel, avocata lui Dragnea, Flavia Teodosiu, declara pe 21 ianuarie că acest complet a fost legal constituit şi repartizarea dosarului a fost corectă.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.