Theodor Paleologu aruncă nada: USR-PLUS au rămas, moralmente cel puțin, fără candidat. Iar alternativa sunt eu 1
Ultima Ora Politic

Theodor Paleologu aruncă nada: USR-PLUS au rămas, moralmente cel puțin, fără candidat. Iar alternativa sunt eu

Candidatul PMP la prezidențiale, Theodor Paleologu, a declarat la ”Puterea Știrilor” că vom asista la o campanie electorală fără dezbateri între contracandidați, în ciuda insistențelor sale pentru organizarea unor astfel de confruntări. Motivul, susține Paleologu, este teama adversarilor săi ”de situațiile în care vor trebui să spună ce gândesc”.

”Nici Iohannis, nici Barna, nici Dăncilă, nici Diaconu nu vor dezbateri electorale. Joi seara (17 octombrie – n.r.) era prevăzută o dezbatere electorală cu Dan Barna, dar a trebuit să fie anulată pentru că n-a vrut.

Contracandidații mei la prezidențiale refuză dezbaterile electorale pentru că nu au argumente, le e frică de situațiile în care vor trebui să spună ceva din mintea lor, să spună ce gândesc.Cazul extrem este Klaus Iohannis care nu dă interviuri deloc. Să nu vă permiteți să-i cereți lui Iohannis un interviu că o să comiteți o crimă de lezmajestate. Doamna Dăncilă acceptă interviuri, dar în situații sigure, plătite, în general. Barna este ceva mai locvace, dar ați văzut și greșelile pe care le face, îl mai ia gura pe dinainte sau nu știe despre ce vorbește.

Partea proastă este că nu avem dezbatere reală. Normal ar fi să fim mai mulți candidați în jurul mesei și să discutăm despre proiecte”, a spus Theodor Paleologu la ”Puterea Știrilor”.

În privința candidatului USR-PLUS, Dan Barna, confruntat în plină campanie cu dezvălurile jurnaliștilor de la Rise Project privind afacerile sale cu fonduri europene, Theodor Paleologu susține că, practic, campania acestuia s-a terminat.

”El (Dan Barna – n.r.) trebuie să explice, eu nu sunt nici acuzatorul lui, nici avocatul lui și n-ar fi potrivit să încerc să profit de această situație.

Partea proastă pentru el este că până pe 10 noiembrie (data primului tur al alegerilor prezidențiale – n.r.) va trebui să explice doar asta, ce a făcut cu banii respectiv. Practic, campania lui s-a cam terminat, eu cred că USR-PLUS au rămas, moralmente cel puțin, fără candidat. Candidat oficial, pentru că există un candidat-alternativă, iar acela sunt eu”, a completat candidatul PMP.

Jurnaliștii de la Rise Project au publicat marți o anchetă amplă despre președintele USR, Dan Barna. În material sunt prezentate afacerile cu fonduri europene pe care candidatul USR la alegerile prezidențiale le-a făcut înainte să intre în politică. „Șeful USR, partidul care a inițiat campania #FărăPenali, este supervizorul senin al unor fraude și conflicte de interese cu fonduri UE”, notează cei de la Rise Project.

„Prezidențiabilul vrea să-i întoarcă pe români în țară, dar și-a consolidat cariera pe seama unora nevoiți să plece. Opozantul și-a dirijat afacerile în algoritmul de încredere al pesedistului Dragnea: bani publici pentru prietenii de școală. La bilanț, managementul care l-a consacrat pe Barna îi este este profitabil sieși, în timp ce oameni aflați în cumpănă au beneficiat doar pe hârtie. Vorbim despre persoane cu dizabilități sau proveniți din medii defavorizate, greu de integrat pe piața muncii și extrem de neglijate în România. În numele lor, Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare – DCG, compania fondată de Dan Barna, a câștigat milioane sub pretextul facerii de bine”, se arată în ancheta Rise Project.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.