Thales prezintă, printre altele, radarul de supraveghere aeriană
Thales prezintă, printre altele, radarul de supraveghere aeriană
Social Ultima Ora

Thales prezintă, printre altele, radarul de supraveghere aeriană și de suprafață NS100, sistemul Scorpion – afișaj integrat pe casca piloților de avioane de luptă, racheta ușoară multirol LMM și un simulator TACTICOS

Thales participă la expoziţia dedicată industriei de armament „Black Sea Defense, Aerospace and Security” (BSDA) cu cele mai moderne sisteme și echipamente pentru cele trei componente ale forțelor armate (terestră, navală și aeriană), dar și cu tehnologii avansate și soluții inovatoare de securitate digitală și de identificare multibiometrică, pentru sistemul de siguranță națională.

 Apărare navală

Cu o experiență de peste 50 de ani ca furnizor de echipamente, sisteme și servicii navale, Thales oferă forțelor navale din întreaga lume o expertiză de neegalat și beneficii operaționale dovedite. Sistemele Thales de apărare aeriană, de luptă antisubmarin, precum și cele de siguranță și securitate maritimă, sunt în serviciul a peste 50 de forțe navale.

NS100, radarul de supraveghere aeriană și de suprafață cu rază medie și lungă de acțiune
NS100, radarul de supraveghere aeriană și de suprafață cu rază medie și lungă de acțiune

În cadrul BSDA 2024, Thales prezintă NS100, radarul de supraveghere aeriană și de suprafață cu rază medie și lungă de acțiune și un simulator TACTICOS – sistemul de management al luptei care este elementul central de comandă și decizie al unei nave militare, personalizat de inginerii din România. Radarul NS100 detectează o mare varietate de ținte navale, avioane de luptă sau rachete de mare altitudine, precum și elicoptere sau drone.

Apărare aeriană

Pentru apărarea aeriană, una dintre vedetele BSDA 2024 este racheta ușoară multirol LMM proiectată pentru a fi lansată de pe diverse platforme tactice – pe uscat, pe mare, în aer – împotriva unei game largi de amenințări convenționale și asimetrice. LMM oferă un sistem de apărare aeriană cu rază scurtă de acțiune împotriva elicopterelor, avioanelor ușoare și a UAV-urilor.

Racheta multirol
Racheta multirol

Sistemul Scorpion – afișaj integrat pe casca piloților de avioane de luptă, inclusiv F-16 – poate fi testat în cadrul expoziției BSDA 2024, la standul Thales.

Scorpion este un sistem care oferă o simbolistică color (navigație, informații) și imagini video pentru misiuni – atât pe timp de noapte, cât și pe timp de zi – indicând țintele chiar și în medii vizuale potențial degradate.

Este un sistem instalat direct pe căștile standard, fapt care permite reducerea echipamentelor ambarcate, facilitând astfel întreținerea ușoară și reducerea costurilor ciclului de viață.

Sistemul Scorpion
Sistemul Scorpion

Machete Thales Spy’Ranger și Thales Laser Guided Rocket sunt expuse în cadrul BSDA, dar și RapidRanger – un sistem unic, ușor, automatizat, bazat pe un vehicul, capabil să ofere un răspuns rapid la amenințările venite pe calea aerului sau de la sol.

Thales prezintă și o gamă diversificată de sisteme radio, soluții de comunicații cloud, C4ISR, pentru misiuni ale forțelor armate în medii puternic contestate. Rezistența la bruiaj este atuul sistemelor de comunicații moderne.

Despre Thales

Thales (Euronext Paris: HO) este un lider global în domeniul tehnologiilor avansate în trei domenii: Apărare & Securitate, Aeronautică & Spațiu și Identitate & Securitate Digitală. Compania dezvoltă produse și soluții care contribuie la o lume mai sigură, mai ecologică și mai incluzivă.

Grupul investește aproape 4 miliarde de euro pe an în cercetare și dezvoltare, în special în domenii-cheie precum tehnologiile cuantice, Edge computing, 6G și securitatea cibernetică.Thales are 81.000* de angajați în 68 de țări. În 2023, Grupul a generat vânzări de 18,4 miliarde de euro.

 

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.