Teodorovici anunță trecerea la moneda euro. Când va avea loc marea schimbare
Ultima Ora Politic

Teodorovici s-a speriat de reacții. A retras legea redevenței la gaz

Teodorovici s-a speriat de reacții. A retras legea redevenței la gaz

Ministerul Finanțelor a renunțat pe termen nedefinit la proiectul care plafonează prețul gazelor din producția internă la 55 de lei/MWh, anunță Profit.ro. Ministrul Eugen Teodorovici a declarat că “vom discuta despre acest subiect când cu toții vom fi pregătiți”, a spus Teodorovici. Întrebat ce anume înseamnă “când cu toții vom fi pregătiți”, ministrul a răspuns “și peste ani de zile”.

Ministerul Finanțelor a retras vineri de pe site proiectul de Hotărâre care plafona prețul de vânzare a gazelor obținute din producția internă. Tot vineri are loc o discuție pe această temă în interiorul ministerului, potrivit Profit.ro, care mai arată că retragerea proiectului nu reprezintă o eroare tehnică.

Reamintim că Ministerul Finanțelor a postat miercuri un proiect de Hotărâre de Guvern pentru stoparea liberalizării prețului la gazele din producția internă și plafonarea acestuia. Dacă va fi adoptat, proiectul va pune capăt unui proces convenit de România cu Uniunea Europeană prin care piața gazelor urma să devină o piață liberă, în care prețul e decis de cerere și ofertă. Liberalizarea pieței gazelor a avut ca scop inclusiv atragerea de investiții, precum cele din Marea Neagră, periclitate acum de plafonarea prețului.

Măsura fusese anunțată luni seară la Antena 3 de Darius Vâlcov, consilierul premierul Viorica Dăncilă și unul dintre cei mai loiali colaboratori ai lui Liviu Dragnea. Vâlcov, condamnt în februarie în primă instanță pentru corupție la 8 ani de închisoare, a prezentat măsura drept un instrument necesar de luptă împotriva unei presupuse creșteri necontrolate a prețului gazelor naturale.

Proiectul Ministerului Finanțelor a fost întâmpinat cu critici dure atât din partea industriei extractoare, cât de și alți actori economici, precum și de o parte însemnată a presei.

Citește și : Dezastru pentru români după anunțul PSD de a plafona prețul gazelor. Va fi jale

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.