Teodorovici cere Comisiei Europene decontarea cheltuielilor pentru podul de peste Dunăre
Teodorovici e făcut praf. Deficitul bugetar a crescut cu 50%. ”Fiecare zi în plus a PSD, adâncește dezastrul”
Ultima Ora Politic Social

Teodorovici lovește studenții. Ce condiții pune pentru gratuitatea la transportul feroviar

Ministrul Finanţelor a declarat joi, că vrea să condiţioneze gratuitatea studenţilor la transportul feroviar de performanţa academică . „De ce să nu fie încurajată situaţia la învăţătură? Să fie una foarte bună, fără restanţe, fără repetenţi”, a declarat Eugen Teodorovici.

Teodorovici a afirmat că facilităţile actuale pentru studenţi privează alte categorii sociale de posibilitatea de a avea transport gratuit. Numărul mare de studenţi care circulă cu trenul privează multe alte persoane de avea acces la această formă de transport, în viziunea ministrului.

„De ce să nu fie limitate la un număr aceste călătorii. Vedem dacă sunt 12. Ai un veteran de război şi merge la ghişeu. Şi vrea să ajungă unde vrea să ajungă omul ăla. Şi i se spune: ne pare foarte rău, nu mai sunt locuri, au fost ocupate. Este corect?”, a declarat Teodorovici.

Ministrul Finanţelor a mai explicat că limitând călătoriile gratuite pe sectorul feroviar pentru studenţi vrea să aplice gratuitatea în alte ramuri de transport, precum domeniul rutier şi naval.

„În primul rând de ce pe calea ferată? De ce nu şi pe rutier şi pe naval? Sunt studenţi, copii în Turcia care nu au nici cale ferată, nici transport rutier. Asta este zona în care ei trăiesc, nu trebuie să fie (gratuitate n.r.) şi pe naval?” a mai spus Eugen Teodorovici.

De asemenea, ministrul vrea să condiţioneze toate aceste gratuităţi de perfomanţa academică: „De ce să nu fie încurajată situaţia la învăţătură? Să fie una foarte bună, fără restanţe, fără repetenţi. Vine statul şi suportă şi încurajează învăţatul cu note bune şi note mari”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.