Teodorovici îl ia la mișto pe Tăriceanu. ”M-a iertat pe mine Biserica, dar păi ALDE” 1
Teodorovici îl ia la mișto pe Tăriceanu. ”M-a iertat pe mine Biserica, dar păi ALDE”
Ultima Ora Politic

Teodorovici îl ia la mișto pe Tăriceanu. ”M-a iertat pe mine Biserica, dar păi ALDE”

Ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici a ironizat, luni, ultimatumul dat de ALDE pentru ca PSD să vină cu un nou program de guvernare și o echipă guvernamentală restructurată, precizând că „m-a iertat Biserica pe mine, dar păi ALDE să nu poată să mă ierte”.

”Cred că mai bine face fiecare și vedem dacă pe urmă suntem gând la gând cu bucurie. Trebuie să fie un plan cu astfel de măsuri. Până la 31 august trebuie ca toate ministerele să ne trimită toate aceste elemente, analize interne făcute de fiecare minister în parte vis-a-vis de cheltuieli, vis-a-vis de venituri și o să le postez în mod public. (…) M-a iertat Biserica pe mine cu taxa, dar păi ALDE să nu poată să mă ierte. Nu este un ultimatum, este o dată corectă”, a declarat, luni, după ședința de Guvern, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

Eugen Teodorovici a mai declarat că obligația lui de ministru de Finanțe este ca ținta de deficit să se mențină la 2,76%. ”Dacă am sta cu toții să comentăm ce se întamplă zilnic în viața publică în România, oricum o facem foarte des și mult prea mult față de cât ar fi normal să o facem, înseamnă că ne-am ocupa numai de aceste lucruri. Azi (luni-nr.), Guvernul a adoptat această rectificare bugetară, cu această propunere s-au purtat discuții cu colegii din ALDE. Chiar eu am avut azi dimineață discuții în acest sens, s-au înteles lucrurile, eu am prezentat în ședința de Guvern o situație mult mai clară și mai bine elaborată din toate punctele de vedere comparativ de ce spun colegii de la ALDE, pentru că era obligația mea ca ministru de Finanțe să informez toți colegii miniștri, pe doamna prim-ministru vis-à-vis de ceea ce trebuie făcut pentru ca ținta de deficit să se mențină la 2,76 ca acel indicator macro să fie respectat. Nu este ușor, dar nu înseamnă că este imposibil. Totuși suntem un guvern politic și nu cred că până acum există vreun argument care să dea crezare acestor zvonuri”, a adăugat Teodorovici.

Reacția ministrului de Finanțe vine în condițiile în care ALDE a transmis, luni, prin intermediul unui într-un comunicat de presă, că rectificarea bugetară adoptată de Guvern este nerealistă, iar rezultatul exerciţiului bugetar arată „incapacitatea administrativă de a pune în aplicare marile proiecte de investiţii stabilite”.

Formațiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu a cerut o „reformă a instituţiilor statului, un nou program de guvernare, precum şi o echipă guvernamentală restructurată care să aibă ca principal atu competenţa”.

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu i-a dat ultimatum premierului Viorica Dăncilă ca până pe 20 august „să pregătească şi să prezinte un set de măsuri care să răspundă acestor deziderate”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.