Teodorovici cere Comisiei Europene decontarea cheltuielilor pentru podul de peste Dunăre
Teodorovici e făcut praf. Deficitul bugetar a crescut cu 50%. ”Fiecare zi în plus a PSD, adâncește dezastrul”
Ultima Ora Economic Politic

Teodorovici e făcut praf. Deficitul bugetar a crescut cu 50%. ”Fiecare zi în plus a PSD, adâncește dezastrul”

Deputatul Matei Dobrovie trage un semnal de alarmă. Economia României e la pământ. Acesta îl acuză pe Eugen Teodorovici, împreuna cu tot Guvernul Dăncilă, de faptul că deficitul bugetar se apropie de 22 miliarde lei, ceea ce înseamnă o creștere cu 50% mai mare față de anul trecut.

”Fiecare zi cu PSD la guvernare adâncește dezastrul economic.

1️⃣Deficitul bugetar atinge cote alarmante. După primele opt luni, defictul se apropie de 22 miliarde lei – cu 50% mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut.Acest Guvern iresponsabil trebuie să plece cât mai repede! Doamna Dăncilă, domnule Teodorovici, ne vedem joi la moțiune!

2️⃣Să nu uităm că, începând cu luna septembrie, la cheltuieli or să se adauge și creșterea pensiilor cu 15%, care va accenta deficitul de la bugetul de pensii.

3️⃣La șase luni, bugetul asigurărilor sociale avea o gaură de 3,2 miliarde de lei, din care 1,4 miliarde la bugetul de pensii și 1,8 miliarde la bugetul asigurărilor de sănătate.

4️⃣Deficitul fondului de pensii (și implicit deficitul bugetului consolidat) se va adânci cu încă 3,2 miliarde de lei, după cele 4 luni care mai sunt până la sfărșitul anului (câte 800 milioane lei lunar, creșteri de pensii, conform datelor Consiliului Fiscal).

Guvernul va apela la aceleași șmecherii ca și în 2018 pentru a nu depăși ținta de deficit: reducerea cheltuielilor cu investițiile , blocarea rambursărilor de TVA în luna decembrie, sau întărzierea anumitor plăți și mutarea lor în anul bugetar 2020”, scrie acesta pe pagina sa de socializare.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.