Teodorovici cere Comisiei Europene decontarea cheltuielilor pentru podul de peste Dunăre
Teodorovici e făcut praf. Deficitul bugetar a crescut cu 50%. ”Fiecare zi în plus a PSD, adâncește dezastrul”
Ultima Ora Politic

Teodorovici, CHEMAT LA EXPLICAȚII. USR îl bagă în ședință

Președintele USR Dan Barna a declarat că, în prima săptămână a sesiunii parlamentare, că partidul pe care îl conduce va solicita ca ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, să vină în plenul Parlamentului pentru a da explicații despre prăbușirea bursei și pierderea a 3 miliarde de lei.

„În prima sa săptămână a sesiunii parlamentare, USR îi va solicita în Biroul Permanent domnului ministru Eugen Teodorovici să vină în fața Parlamentului și să ne explice care a fost rațiunea pentru care considerat că este înțelept să fure 3 miliarde din resursele acestui stat, prin declarațiile care au declanșat prăbușirea bursei, după cum bine știți. Pentru că în ziua aceea sau a doua zi de fapt, bursa a avut o pierdere de 3 miliarde, practic toată acumularea bursieră a anului anterior. USR îi va cere ministrului Teodorovici să vină la Ora Opoziției și să justifice acest lucru în fața plenului Parlamentului, pentru că românii chiar au nevoie să știe de la ce li se trage. Domnul Teodorovici ar trebui să dea socoteală”, a a afirmat Dan Barna, într-o conferință de presă susținută joi la Parlament.

Pe 21 decembrie 2018, Guvernul a adoptat ordonanța de urgență privind măsurile fiscale, numită și OUG privind „taxa pe lăcomie”.

Principalele prevederi sunt: Prețul la gaze și energie electrică va fi plafonat pentru 3 ani de zile; impozitarea activelor băncilor dacă ROBOR este mai mare de 2%; mișcorarea comisionului fondului de pensii private de la 2,5 la 1% și majorarea taxei pe viciu în domeniul jocurilor de noroc cu 2% din cifra de afaceri.

După adoptarea actului normativ de către Guvern, bursa a traversat o perioadă de scădere. La începutul acestei săptămâni, companiile listate la bursă au înregistrat o pierdere de capitalizare de 4,3 miliarde de lei. Indicele BET a înregistrat o scădere de 4,2%, cel mai abrupt declin din rândul burselor din Uniunea Europeană. Declinul a venit în contextul în care Executivul a oferit investitorilor o primă indicaţie cu privire la modalitatea de taxare a băncilor, printre cele mai tranzacţionate acţiuni de la Bucureşti.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.