Teodorovici cere Comisiei Europene decontarea cheltuielilor pentru podul de peste Dunăre
Teodorovici e făcut praf. Deficitul bugetar a crescut cu 50%. ”Fiecare zi în plus a PSD, adâncește dezastrul”
Ultima Ora Politic

Teodorovici, anunț de ultimă oră pentru românii cu credite. ”Va fi o schimbare radicală”

Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, a susținut, duminică seara, că indicele ROBOR, așa cum este folosit la credite va fi schimbat, în următoarea perioadă, fără să dea detalii la ce se referă, ci doar că va fi un mecanism transparent pentru oameni, nu transparent pentru bancheri.

„Sunt convins, vom avea, cât de curând, o schimbare radicală a modului în care românii plătesc acest ROBOR, să spunem”, a declarat, dumincă seara, Eugen Teodorovici, într-o emisiune la Antena 3 preluat de mediafax.

Ministrul Finanțelor a completat că se poate orice, într-o țară care are oameni care vor să schimbe ceva.

„Susțin în continuare, și nu voi renunța la chestiunea aceasta: de a avea un mecanism care să fie transparent așa cum îl înțeleg oamenii simpli, nu transparent pentru bancheri, că aia nu înseamnă transparență, aceia este lumea lor, lumea bacherilor, de care noi toți am fost ținuți departe, așa, acela era un glob de cristal de care nimeni nu avea voie să se atingă”, a mai afirmat Teodorovici.

La începutul lunii februarie, ministrul Finanțelor din România a fost ales în funcția de vicepreședinte al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), alături de ministrul Finanțelor din Lituania. Noul președinte ales al Consiliului Guvernatorilor BERD va fi ministrul Finanțelor din Spania.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii