Teodorovici amenință România. Dacă nu mai stă la guvernare, nu vom mai avea buget 1
Teodorovici, atac la Iohannis și Barna. Președintele executiv PSD nu suportă înfrângerea
Ultima Ora Politic

Teodorovici amenință România. Dacă nu mai stă la guvernare, nu vom mai avea buget

Bugetul de anul viitor depinde de moțiune, iar dacă aceasta va trece, nimeni nu va închide bugetul. „În cazul în care câștigă opoziția, acești netoți ai zonei economice, bugetul nu se va închide”, a declarat miercuri ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici la o conferință pe tema investițiilor.

Bugetul de anul viitor depinde de moțiune, dar vă spun cu siguranță, dacă moțiunea va trece, anul viitor nimeni nu va închide bugetul. În cazul în care câștigă opoziția, acești netoți ai zonei economice, bugetul nu se va închide”, a spus ministrul la evenimentul organziat de DC News.

Finanțarea nu este problemă, pe partea de investiții fiind alocate 5% din PIB, adică 21 miliarde de euro, a adăugat Teodorovici. “Finanțarea este o problemă falsă, lipsa unei implementări pe partea de administrație aduce probleme. Mentalitatea din acest sector trebuie schimbată”, a spus ministrul MFP.

Totodată, Teorodovici a anunțat că obiectivele pe care le are în vedere, pentru anul 2020, Ministerul Finanțelor Publice este creșterea ratingului de țară la cel pe care îl are Ungaria astăzi, dar și aderarea României la calitatea de membru al OECDE.

Cu privire la promovarea pieței noastre de capital la statutul de Piață Emergentă, Teorovici a menționat că aceasta reprezintă un pas înainte pentru economia României, un eveniment care poate fi echivalat cu aderarea țării noastre la Uniunea Europeană.

Despre proiectul de lege care prevede pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 6 ani pentru cei care nu virează la timp contribuţiile ce sunt reţinute din salarii, pensii și asigurări sociale de sănătate propus de ministrul Finanțelor Publice, acesta a declarat: “Despre acest proiect mediul de afaceri ar fi cel mai interesat. Doriná mea ca senator era să aducem o protecție asupra angajatului. Propunerea mea rămâne pentru creearea acelui plafon de 1 milion de euro, sub care orice companie care se va încadra sub această sumă în problema existenă și o va plăti, nu va exista un prejudiciu penal”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.