Teodorovici l-a dat afară de la ANAF pe fostul ministru de Finanțe
Teodorovici este în corzi. ”Țara e în faliment, nu mai știe de unde să mai cârpească”
Ultima Ora Economic

Teodorovici a ieșit să se apere în urma declarației FMI. ”Valorile sunt valabile”

Teodorovici a ieșit să se apere în urma declarației FMI. ”Valorile sunt valabile”

Execuțiile bugetare au arătat că estimările instituțiilor de peste hotare nu au fost corecte, valorile anticipate de Executiv fiind cele valabile, a declarat joi ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici, ca reacție la declarația reprezentatului FMI în România privin evoluția unor indicatori economici, scrie Mediafax.

Fondul Monetar Internaţional (FMI) analizează posibilitatea de a reduce, în octombrie, prognoza de creștere economică de la 5,1%, cât este estimarea curentă, la 4,4% sau 4,5%, a anunțat joi Alejandro Hajdenberg, reprezentantul FMI în România. „Estimarea privind creşterea economică de 5,1% pentru anul 2018 a fost bazată pe datele disponibile în luna martie. Suntem în proces de revizuire şi prognoza va fi revizuită în octombrie, iar bazat pe cei mai recenţi indicatori şi pe decelerarea economiei din prima parte a anului, vom revizui estimarea de creştere undeva la 4%-4,5%, dar încă se discută”, a spus Alejandro Hajdenberg.

 

Pe termen mediu, FMI prognozează o decelerare a creșterii economice a României către intervalul 3-3,5%. „Pe de altă parte, pentru anul acesta estimăm un deficit bugetar de 3,6% din PIB. Încă analizăm ultimele cifre ale rectificării bugetare, dar suntem preocupați că ținta de 3% va fi ratată”, a mai spus oficialul FMI.

„O să am o discuție cu reprezentanții FMI de la București pentru că aceste informații trebuie să fie foarte bine fundamentate. Execuțiile bugetare au arătat că lucrurile au stat așa cum am estimat noi”, a spus ministrul la postul TV Digi 24.

Citește și: FMI lovește Guvernul Dăncilă. Creșterea economică e doar pe hârtie

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.