Ministrul Teodor Meleșcanu, vizită-fulger în Serbia
Ultima Ora Politic

Teodor Meleșcanu, despre VALORILE naționale. ”Doar împreună suntem România”

Teodor Melșcanu, despre VALORILE naționale. ”Doar împreună suntem România”

Teodor Meleșcanu, Ministrul Afacerilor Externe, afirmă de Centenar că putem privi cu încredere în viitor. Faptele românilor de acum 100 de ani a fost actul sublim de voință națională. 

„Aş putea încerca să vă descriu în 100 de cuvinte ce înseamnă pentru noi cei 100 de ani de la făurirea statului unitar român modern. Însă este mult prea puţin. Marea Unire a fost actul sublim de voinţă naţională românească. Nu este opera niciunui om politic, partid sau guvern, ea aparţine naţiunii. Însă adevărul este că fără jertfa înaintaşilor noştri, fără determinarea şi lupta neobosită a românilor de la 1918, destinul nostru poate ar fi fost altfel. Suntem aici graţie celor care au cunoscut momentul oportun şi au ştiut să înlăture mentalităţile revanşarde şi conflictuale, oferind exemplu de toleranţă şi respect”, afirmă ministrul Meleşcanu, într-un mesaj video postat pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Externe.
El adaugă că valorile generaţiei de la 1918 sunt respectate şi promovate şi de către România de astăzi.

„Sunt valori pe care şi astăzi le promovăm şi le respectăm. Privim în urmă cu satisfacţie, dar privim şi la viitor cu încredere. La 100 de ani de la Marea Unire, România este un stat matur din punct de vedere istoric, un membru activ, credibil şi respectat în structurile europene şi euro-atlantice. România Centenară îşi reafirmă angajamentul faţă de principiile dreptului internaţional, promovarea bunei înţelegeri, a deschiderii către dialog, a valorilor multilateralismului care stau la baza profilului său naţional şi a acţiunii sale externe. Marele nostru proiect politic a trecut testul timpului şi cade în sarcina noastră să le continuăm”, spune şeful diplomaţiei.

Totodată, el adresează şi un îndemn la mai multă unitate naţională.

„Vă îndemn să reflectăm împreună asupra valorilor care ne leagă şi să irosim mai puţină energie asupra a ceea ce ne separă. Împreună şi doar împreună putem fi relevanţi la nivel global. Doar împreună suntem România. La mulţi ani, români! La mulţi ani, România!”, se încheie mesajul ministrului Meleşcanu.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.