Ministrul de Externe a găsit explicația cozilor: ”Din păcate alegătorii se înghesuie la una sau doua locații”
Meleșcanu aruncă bomba. Pe cine va vota la prezidențiale? ”Nu mă gândesc prea mult”
Ultima Ora Politic

Teodor Meleșcanu, după ce a fost exclus din ALDE: Azi va fi prezentată acțiunea în instanță

 Președintele Senatului, Teodor Meleșcanu, a anunțat că va prezenta, luni, acțiunea în instanță pentru excluderea sa din ALDE. El a adăugat că se va supune deciziei Curții Constituționale, dacă PNL și Călin Popescu Tăriceanu vor contesta numirea sa în funcția de președinte al Senatului.

„În cursul zilei de astăzi va fi prezentată acțiunea în instanță.”, a afirmat Meleșcanu, întrebat despre acțiunea în instanță anunțată după excluderea sa din ALDE.

El a afirmat că se va supune deciziei CCR, dacă PNL și Călin Popescu Tăriceanu vor contesta numirea sa în funcția de președinte al Senatului.

„Vă spun foarte direct că asemenea lucruri nu se rezolvă aici, vom găsi modalitățile de rezolvare în altă parte. Nu la un alt partid, ci oriunde există Justiție. Dacă se ajunge la Curte, ne supunem Curții Constituționale, care are dreptul să decidă”, a spus Meleșcanu, întrebat despre sesizările PNL și ale lui Călin Popescu Tăriceanu la CCR.

ALDE anunță oficial că, în ședința de vineri a Biroului Politic Executiv, s-a luat decizia de a-i exclude pe Teodor Meleșcanu, Graţiela Leocadia Gavrilescu, Ion Cupă şi Alexandru Ştefan Băişanu, adică cei care au acceptat funcții în Senat, respectiv Guvern, din partea PSD.

Totodată, fostul președinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a anunțat decizia de a sesiza la CCR alegerea lui Teodor Meleșcanu, deoarece modul modul în care a fost ales Teodor Meleşcanu la şefia Senatului încalcă regulamentul de funcţionare a forului legislativ.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.