Corupția ucide. Zi Decisivă pentru Rovana Plumb. Fostul ministru la judecata europarlamentarilor juriști
Rovana Plumb
Ultima Ora Justiție Politic

Tensiuni extreme! Rovana Plumb cere înapoi 800.000 de lei! Trezorierul PSD se codește să îi dea!

Autoritatea Electorală Permanentă va da posibilitatea PSD să le dea candidaților de la europarlamentare banii băgați în campanie din subvenția primită de partid de la stat. E vorba inclusiv de Rovana Plumb, candidatul PSD care a contribuit cu cea mai mare suma în această campanie cu 800.000 de lei, informează Europa Liberă.

PSD a trimis săptămâna trecută o solicitare către Autoritatea Electorală Permanentă în care întreabă dacă poate folosi banii din subvenția pe care o încasează pentru a-i rambursa candidaților la europarlamentare. Este vorba de social-democrații care au adus bani de acasă în campanie, dar nu au mai primit rambursarea sumelor cheltuite. În total, PSD a cerut 3.4 milioane de lei.

AEP a stabilit, în luna august, prin două decizii să nu ramburseze vreun leu celor din PSD pentru europarlamentare din cauza semnăturilor existente pe cererea făcută. PSD nu a putut demonstra ce calitate avea Mircea Drăghici în partid pentru că semnătură să să apară pe cererea de rambursare.

Soluția pe care ar putea să o folosească PSD se leagă de ultimul răspuns primit de la Autoritatea Electorală Permanentă. Social democrații primesc mâna liberă să le dea candidaților banii cheltuiți în campanie din subvenția încasată de partid.

“Prin modificarea actelor normative pentru campania electorală puteți efectua cheltuieli din subvenția de la stat, se subînțelege că și datoriile restante campaniilor electorale pot fi achitate din aceleași surse de venit”, se precizează în răspunsul primit de PSD.

Mai mult, AEP susține în răspunsul trimis acum două zile către PSD, că și PNL a beneficiat de același regim în 2016, “ fapt ce conduce la aplicarea actului normative în mod unitar”.

Ștefan Mihu, trezorierul PSD, a cerut însă un nou punct de vedere de la AEP, susținând că răspunsul primit nu poate constitui baza pentru a da candidaților de la europarlamentare banii din subvenție, potrivit unor surse din conducerea PSD.

Surse citate au declarat pentru Europa Liberă că trezorierul PSD și-a anunțat colegii că nu își va pune semnătură pe un document dacă nu este absolut sigur că acesta respectă prevederile legale. El le-a transmis celor din PSD că dacă îl vor obligă să semneze un astfel de document, își va da demisia din funcția pe care o deține.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.