Cod Portocaliu de caniculă în mai multe județe
Cod Portocaliu de caniculă în mai multe județe
Social Ultima Ora

Avem prognoza pentru următoarele 4 săptămâni. Temperaturi peste media acestei luni

Meteorologii anunţă temperaturi peste cele normale în toată ţara până la sfârşitul lunii iulie şi în prima săptămână din august.

Astfel, vor fi temperaturi cu valori mai ridicate mai ales în sud şi sud-est.

Săptămâna 10.07.2023 – 17.07.2023

TEMPERATURA AERULUI Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă uşor mai accentuată în regiunile sudice.

CANTITĂŢILE DE PRECIPITAŢII Cu excepţia nord-vestului extrem al ţării unde regimul pluviometric va fi local excedentar, cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare, mai ales în sudul ţării şi la munte.

Săptămâna 17.07.2023 – 24.07.2023

TEMPERATURA AERULUI Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval la nivelul întregii ţări, dar mai ales în sud şi sud-est.

CANTITĂŢILE DE PRECIPITAŢII Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în jumătatea vestică a ţării, dar mai ales în zona montană aferentă, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 24.07.2023 – 31.07.2023

TEMPERATURA AERULUI Temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate de cât cele normale pentru acest interval în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile sud-estice.

CANTITĂŢILE DE PRECIPITAŢII Regimul pluviometric se va situa în general în jurului celui normal pentru această perioadă, în toate regiunile. Săptămâna 31.07.2023 – 07.08.2023

Săptămâna 31.07.2023 – 07.08.2023

TEMPERATURA AERULUI Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în sud-estul ţării.

CANTITĂŢILE DE PRECIPITAŢII Cantităţile de precipitaţii vor fi uşor excedentare în regiunile nordestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Prognoza pentru următoarele patru săptămâni
Prognoza pentru următoarele patru săptămâni

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.