Tătaru cere anchetă la Spitalul din Timișoara, unde 10 bebeluși au COVID-19 1
Ultima Ora Breaking News Sănătate Social

Tătaru cere anchetă la Spitalul din Timișoara, unde 10 bebeluși au COVID-19

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a solicitat Direcției de Sănătate Publică Timișoara verificări urgente la Spitalul Municipal Timișoara, unde 10 bebeluși au fost diagnosticați cu noul COVID-19, în condițiile în care mamele lor au rezultat negativ la testare.

„Din primele informații , la spitalul municipal au fost recoltate probe de la 49 de mame și tot atâția nou născuți în data de 01 aprilie 2020. Testele au fost lucrate în 5 și 6 aprilie 2020. Rezultatele testelor arată un număr de 10 nou născuți pozitiv la COVID-19”, au transmis, luni seara, reprezentanții Ministerului Sănătății.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru cere verificări de urgență în acel spital.

Reprezentanții MS menționează că testele mamelor acestor nou-născuți sunt negative.

„Un număr de 9 mame împreună cu nou-născuții lor au fost externate deja, în perioada 2- 4 aprilie 2020, în unitatea sanitară fiind în continuare internată o singură mamă”, se arată în informarea MS.Ministrul Tătaru a solicitat demararea de urgență a anchetelor epidemiologice, izolarea la domiciliu a persoanelor externate și retestarea tuturor persoanelor.

Olimpia Oprea, managerul Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara, a declarat, luni seara, pentru MEDIAFAX, că a încercat să oprească plecarea mămicilor acasă până la sosirea rezultatelor.

„Eu am încercat să opresc să plece mămicile acasă până avem rezultatele, dar nu s-a putut pentru că directorul DSP a impus să le lăsăm să plece, să nu le ținem până primim rezultatele”, a declarat, pentru MEDIAFAX, managerul Olimpia Oprea.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.