Tăriceanu spune că este pregătit să fie premier: Am experienţa necesară 1
Tăriceanu a decis. Va susține Guvernul Orban
Ultima Ora Politic

Tăriceanu spune că este pregătit să fie premier: Am experienţa necesară

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a expus câteva dintre condiţiile cu care ar susţine un guvern bazat pe PNL: menţinerea cotei unice de impozitare şi a reformelor care s-au făcut în domeniul Justiţiei.

Tăriceanu a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Sibiu, că înaintea ieşiriii ALDE de la guvernare, i-a explicat Vioricăi Dăncilă că Guvernul pe care îl conducea trebuie să adopte un set de măsuri serioase, de anvergură.

„I-am cerut atunci să facă o restructurare a Guvernului în sensul diminuării de portofolii ministeriale, i-am cerut să diminueze la jumătate numărul de secretari de stat, pentru că actualul Guvern are cel mai mare număr de secretari de stat din istoria post-decembristă, i-am cerut să reducă la jumătate posturile de consilieri la cabinete, să vină cu un nou program de guvernare care să se bazeze pe lucrurile care mai pot fi realizate în perspectiva alegerilor din 2020. I-am cerut să vină cu o reglementare privind statutul funcţionarului public pentru că este o percepţie larg răspândită privind incompetenţa care caracterizează acest Guvern şi administraţia. (…) Mi-a spus că nu poate să facă nimic: nu poate să facă restructurarea pentru că trebuie să vină în Parlament să ceară votul de încredere şi nu are majoritatea suficientă (…), că nu poate să reducă numărul de secretari de stat pentru că ostilizează organizaţiile locale, nu poate să reducă numărul de consilieri de la cabinetele parlamentarilor pentru că se supără rudele lor, nu poate să vină cu un nou program de guvernare pentru că nu are majoritate. Nu poate să facă nimic”, a afirmat Tăriceanu,

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.