Călin Popescu Tăriceanu vrea ca primarii să fie aleși în două tururi de scrutin. Legea nu este pe placul lui Liviu Dragnea
Ultima Ora Politic

Tăriceanu și Dragnea la mâna judecătorilor. Ce acuzații le aduc procurorii

Tăriceanu și Dragnea la mâna judecătorilor. Ce acuzații le aduc procurorii

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) judecă, miercuri, procesele în care sunt trimişi în judecată preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi fostul vicepremier Gabriel Oprea.

Acuzațiile aduse lui Dragnea

Liviu Dragnea, este judecat pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual, alături de fosta sa soţie şi de foşti angajaţi ai DGASPC Teleorman, a fost reluat de la zero de către ICCJ în 3 octombrie 2017, când la instanţă a fost prezent şi liderul PSD.

citește și : Klaus Iohannis, Liviu Dragnea și Tăriceanu somați din Parlamentul European. ”Respectați voința românilor”

Tăriceanu acuzat de mărtuire mincinoasă

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care este judecat pentru mărturie mincionoasă, a mers la instanţa supremă în 3 octombrie 2017, când a dat o declaratţie de inculpat în faţa noului complet şi şi-a susţinut din nou nevinovăţia, spunând că acuzaţiile procurorilor sunt doar „speculaţii”.

Oprea acuzat de abuz în serviciu

Gabriel Oprea este judecat de abuz în serviciu  în dosarul maşinii de lux cumpărată de către Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI) pentru protecţia demnitarilor şi folosită de Oprea a fost reluat şi el de la zero la instanţa supremă, în toamna anului trecut.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.