Tăriceanu și Dăncilă dau încă o lovitură Diasporei. Ce s-a întâmplat cu Meleșcanu în Parlament
Dăncilă îi dă lovitura lui George Maior. Aruncă vina pe Meleșcanu
Ultima Ora Politic

Tăriceanu și Dăncilă dau încă o lovitură Diasporei. Ce s-a întâmplat cu Meleșcanu în Parlament

Moțiunea simplă prin care PNL și USR au cerut demiterea ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, pentru cozile la vot din diaspora la alegerile europarlamentare din 26 mai, a fost respinsă, marți, de plenul Senatului.

Moţiunea simplă „26 mai vă cere demisia, domnule Meleşcanu!”, iniţiată de 34 de senatori PNL, USR şi PMP, a fost respinsă marţi în plenul Senatului.

În favoarea acesteia au votat 37 senatori şi 69 au fost împotrivă. Votul a fost electronic secret.

Iniţiatorii au susţinut, în textul moţiunii, dar şi în plen, că Meleşcanu a gestionat MAE şi a organizat alegerile europarlamentare şi referendumul din 26 mai în străinătate ”în mod iresponsabil”.

Senatorul USR Mihai Goţiu, care a citit textul moţiunii, i-a oferit lui Meleşcanu dosarele cu cele peste 120.000 de semnături ale românilor care au semnat petiţia comunităţii ‘Declic’ prin care i s-a cerut demisia ministrului.

„Ce s-a întâmplat în 26 mai, la secţiile de votare din diaspora, a fost picătura care a umplut paharul. Nu mai putem tolera proasta gestionare a MAE, a acestui minister-far responsabil de dezvoltarea relaţiilor bilaterale şi multilaterale şi de imaginea României, acest minister care suferă cumplit din cauza domnului Meleşcanu. (…) Aţi eşuat lamentabil şi irevocabil în faţa cetăţenilor acestui stat în a le asigura dreptul fundamental de vot pe 26 mai. Vă cerem formal şi explicit să vă daţi demisia, domnule Meleşcanu! (…) Orice fărâmă de încredere din partea noastră faţă de dumneavoastră s-a spulberat pe 26 mai şi astăzi vă anunţăm că aţi rămas fără partener pe ringul de dans”, se arată în textul moţiunii simple.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.