Tăriceanu, ședință de urgență în ALDE. Liderii partidului sunt nemulțumiți de Ponta 5
Ultima Ora Politic

Tăriceanu, ședință de urgență în ALDE. Liderii partidului sunt nemulțumiți de Ponta

Călin Popescu Tăriceanu are o întrunire, la momentul transmiterii știrii, cu liderii ALDE, la sediul partidului, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX. Întâlnirea vine pe fondul unor nemulțumiri în formațiune legate de alianța cu Pro România.

Totodată, Biroul Politic Central al ALDE se va reuni, marți la Parlament, de la ora 14.00, potrivit unui anunț de presă al formațiunii.

Grupul senatorilor PSD a decis, luni, să îl nominalizeze pe fostul ministru de Externe Teodor Meleșcanu la șefia Senatului. Premierul și liderul PSD Viorica Dăncilă a explicat că locul a aparținut ALDE, iar PSD vrea să fie corect și să respecte acest lucru.

Cu toate acestea, plenul Senatului nu a votat încă propunerile pentru șefia Senatului.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că a discutat cu Teodor Meleșcanu, duminică seara, și nu i-a transmis nimic în legătură cu intenția PSD de a îl propune la șefia Senatului.

Pe de altă, parte au fost voci în ALDE care și-au exprimat nemulțumirea cu privire la alianța partidului cu Pro România.

De exemplu, Daniel Zamfir a spus, într-o postare pe Facebook, că nu pricepe de ce nu ar fi putut fi sprijinită candidatura independentă a lui Mircea Diaconu fără a fi încheiată o alianță între ALDE și Pro România.

Zamfir s-a întrebat dacă direcția spre care merge ALDE este o alianță politică sau fuziune cu Pro România, precizând că ALDE trebuie să fie indetificat cu liberalismul autentic și cu lupta împotriva abuzurilor.

Totodată, Cătălin Harnagea, membru în conducerea ALDE, a declarat că intenția partidului său de a susține un candidat independent este „o inepție din toate punctele de vedere”.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii