Tăriceanu se dezice de Dragnea în campanie. Oamenii cer să candideze la prezidențiale 1
Ultima Ora Politic Prezidențiale 2019

Tăriceanu se dezice de Dragnea în campanie. Oamenii cer să candideze la prezidențiale

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a trăit un moment inedit în această campanie electorală. El a ajuns în localitatea Tăriceni, locul din care se trag stămoșii săi, iar aici oamenii i-au cerut să candideze la alegerile prezidențiale din acest an.

La solicitarea oamenilor, Tăriceanu le-a răspuns că încă nu s-a luat o decizie, dar în schimb le-a vorbit despre un mare proiect național.

”Se spune că cine-şi uită strămoşii e ca un râu fără izvor sau ca un arbore fără rădăcini. Străbunicul meu, Constantin Popescu, a fost primar liberal mai bine de 20 de ani și învățător în comuna Vasilați din județul Călărași. Am moștenit de la el dorința de a realiza lucruri pentru oameni.

Azi am mers la Vasilați. A fost un moment emoționant, mai ales că am ajuns și în satul Tăriceni, acolo unde au trăit strămoșii mei al căror nume îl port. Stră-străbunicul meu a fost din Tăriceni, staroste de pescari, sat de la care tata a preluat la numele de familie Popescu și numele Tăriceanu.

M-a impresionat biserica din Tăriceni care, după secole de la construire, și-a păstrat aceeași frumusețe datorită celor care au contribuit la restaurarea exteriorului și a acoperișului. Este o adevărată moștenire culturală cu care satul Tăriceni se mândrește, după cum mi-au spus locuitorii și preotul. Le-am promis oamenilor că voi încerca să îi ajut astfel încât și pictura interioară să fie restaurată.”, scrie Tăriceanu.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.