Firea iese la atac la Dragnea. ”Să își ia bătăușii din Consiliul General”
Ultima Ora Politic

Tăriceanu se bucură că e război între Firea și Dragnea.”Ne bucură că există pluralism de opinii”

Tăriceanu se bucură că e război între Firea și Dragnea.”Ne bucură că există pluralism de opinii”

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat marți, referitor la frământările din interiorul PSD, că nu este un lucru pe care să îl deranjeze, ba chiar se bucură când vede că există plurarism de opinii și că orice partid democratic are și momente în care există nemulțumiri, scrie News.ro.

„Nu știu dacă este bine să vorbim de un scandal, poate niște frământări. Cred că orice partid democratic are și momente în care poate anumite frământări sunt mai vizibile. Acest lucru nu poate să ne deranjeze, poate doar să ne bucure că vedem că există pluralism de opinii”, a afirmat președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, la finalul ședinței Biroului permanent al Senatului.

Întrebat dacă parteneriatul PSD-ALDE depinde de președinția lui Liviu Dragnea în fruntea partidului, Tăriceanu a răspuns că „în ciuda tuturor prezicerilor prăpăstioase”, colaborarea dintre PSD și ALDE a supraviețuit în bune condiții.

„Dinainte de alegerile din 2016 noi am stabilit o colaborare care să meargă inclusiv pe ideea unei coaliții care să susțină un Guvern și după cum vedeți în pofida tuturor prezicerilor prăpăstioase această colaborare a supraviețuit în mult mai bune condiții față de cum probabil v-ați fi așteptat”, a precizat liderul ALDE.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că este dispus oricând să găsească soluții pentru a calma situația generată de conflictul cu Gabriela Firea, spunând că, în condițiile în care partidul luptă pe toate fronturile, este greu de înțeles de ce apar atacuri din formațiune.

„N-am lăsat nicodată jos (n.r.: mâna pentru o înțelegere). (…) Dorința mea deschisă e pentru dialog și pentru a găsi care sunt acele lucruri care trebuie să se întâmple pentru ca supărările să dispară”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3, referitor la o posibilă împăcare cu Gabriela Firea.

Europarlamentarul ALDE, Norica Nicolai, a afirmat, vinerea trecută, în legătură cu disputele din interiorul PSD, că își dorește ca acestea să nu ducă la o incapacitate de funcționare a Guvernului, pentru că oricum Executivul lucrează sub presiunea unui șef de stat ostil.

„Dați-mi voie să am o atitudine de rezervă. În primul rând noi suntem în coaliție. Nu este obișnuința mea să comentez ce se întamplă în celălalt partid. Eu sper ca PSD să își mențină capacitatea de guvernare. Tot ce-mi doresc este ca aceste dispute din interior să nu ducă, eu știu, la o incapacitate de funcționare a Guvernului, mai ales că nu este un Guvern care să lucreze în liniște oricum. Ai acea ostilitate din partea președintelui. (…) E foarte important ca Bucureștiul să se schimbe. Dincolo de aceste dispute, nevoia de schimbare este acută”, a declarat Norica Nicolai, la Antena 3.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.