Tăriceanu răspunde trădării din partid. ”Toți cei care acționează împotrivă, vor fi excluși” 1
Tăriceanu (4%) îi pune condiții lui Iohannis. Cui îi va da votul la Guvernare
Ultima Ora Politic

Tăriceanu răspunde trădării din partid. ”Toți cei care acționează împotrivă, vor fi excluși”

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, că toți cei care acționează împotriva interesului ALDE și vor să își găsească drumul către PSD își pot pierde calitatea de membru sau pot fi excluși din partid, referindu-se la faptul că Daniel Zamfir ar vrea să se afilieze grupului senatorilor PSD.

„Toți cei care acționează împotriva interesului ALDE și vor să-și găsească drumul cu PSD, depinde, își pot pierde calitatea de membru sau pot fi excluși. Ceea e știu în momentul de față, este că PSD dorește să redistribuie funcțiile pe care le avem noi, conform algoritmului de repartizare la nivelul funcțiilor din Biroul permament, doar că domnul Zamfir se va frige, deoarece pozițiile dacă vor fi repartizate nu vor reveni PSD. PSD va avea de pierdut și le vor reveni celorlalte partid, care au coeficienți mai mari, așa că Zamfir a făcut o mișcare greșită”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, luni, la Parlament.

„Am luat notă de declarațiile domnului Zamfir și nu sunt deloc surprins, deoarece dorința sa de a trece la PSD nu are nimic de-a face cu interesul ALDE, ci cu interesul său personal de a salva președinția Comisiei Economice la care ține foarte mult, nu la Comisie, ci la președinție, ca să fiu bine înțeles”, a completat președintele ALDE.

Tăriceanu a mai afirmat că senatorul Daniel Zamfir nu este neapărat în măsură să dea sfaturi partidului ALDE, deoarece rezultatele sale lasă de dorit.

„Văd că face și o serie de comentarii legate de orientarea ALDE, de deciziile pe care le-am luat și care sunt obligatorii pentru toți membrii, vorbește în niște termeni generali care creează confuzie, pentru că în ceea ce privește relația noastră cu Pro România, este o alianță electorală de a susține candidatul comun Mircea Diaconu, și nimic altceva”, a conchis Tăriceanu.

Daniel Zamfir a anunțat, luni, că ia în calcul afilierea la grupul senatorilor PSD deoarece nu dorește să rămână parlamentar independent. Acesta motivează că vrea să promoveze proiecte de lege care să fie votate și astfel are nevoie de susținerea parlamentarilor.

ALDE a decis excluderea lui Teodor Meleșcanu, după ce a fost ales președinte al Senatului, la propunerea PSD și a lui Ion Cupă, Alexandru Băișanu și Grațiela Gavrilescu care au acceptă să fie propuși miniștri în Cabinetul Dăncilă, după ieșirea ALDE de la guvernare.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.