Alertă la Parlament. Călin Popescu Tăriceanu demisionaează
Alertă la Parlament. Călin Popescu Tăriceanu demisionaează
Ultima Ora Politic

Tăriceanu primește lovitura decisivă. Liderii ALDE sunt revoltați. Final de carieră politică

În partidul lui Călin Popescu Tăriceanu se duc lupte dure pentru putere. Nemulțumiți de decizia unei alianțe cu Victor Ponta, unii lideri ai ALDE ar putea cere convocarea unui Congres extraordinar în care să îl schimbe pe Tăriceanu. Între timp, atât la Senat cât și la Camera Deputaților grupurile sunt împărțite între cei pro-Tăriceanu și anti-Tăriceanu.

La Senat, propunerea lui Teodor Meleșcanu pentru președinția acestui for nu a fost tocmai o surpriză. Existau discuții încă de săptămâna trecută ca unul dintre senatorii ALDE să primească această funcție. Inițial a fost luat în calcul liderul senatorilor ALDE, Daniel Zamfir. Scopul PSD este acela de a-și asigura numărul necesar de voturi pentru trecerea Guvernului prin Parlament. Odată cu propunerea lui Meleșcanu, social democrații se așteaptă să câștige cel puțin 6 voturi din cele 11 de la ALDE.

În același timp, în grupul ALDE de la Camera Deputaților, luni a fost o ședință tensionată. S-a încercat debarcarea viepreședintelui ALDE, Varujan Vosganian din funcția de lider de grup. Mai mulți deputați s-au arătat nemulțumiți de alianța cu partidul lui Victor Ponta și au vrut să preia grupul. Fostul ministru al Mediului, Grațiela Gavrilescu l-a propus pe deputatul ALDE de Timiș, Marian Cucșa, pentru șefia grupului. Pentru că nu au avut suficiente voturi ca să blocheze o astfel de mutare, oamenii lui Tăriceanu au părăsit ședința și astfel nu a mai fost cvorum. Până la ședința următoare, grupul va fi condus tot de Varujan Vosganian.

Surse din ALDE au declarat pentru Digi24.ro că ar fi fost cel puțin 9 deputați ai partidului care ar fi votat pentru debarcarea lui Vosganian.

„Partidul este împărțit, însă mulți lideri sunt nemulțumiți de decizia de a merge alături de Ponta. Ne pierdem identitatea liberală”, au declarat aceleași surse.

Marți, la prânz, liderii ALDE au fost convocați pentru o ședință a Biroului Politic în care se va discuta situația partidului.

„Va fi o ședință cu scântei, la cum arată acum lucrurile nu este exclus să fie convocat un Congres pentru schimbarea lui Tăriceanu”, susține un vicepreședinte ALDE.

În ALDE începe lupta pentru putere între tabăra celor care se opun alianței cu Pro România și cei care merg alături de Călin Popescu Tăriceanu, însă după tradarea lui Teodor Meleșcanu mai multe surse din partid susțin că vocile celor nemulțumiți de ultimele decizii luate de preșdintele ALDE vor fi din ce în ce mai numeroase, relatează digi24.ro.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.