Tăriceanu atacă pactul Președintelui cu Opoziția. ”Este ilegitim și imoral. Iohannis, un trântor solemn”
Tăriceanu, scrisoare bombă pentru Iohannis. Face praf miniștrii propuși de Dăncilă
Ultima Ora Politic

Tăriceanu o lovește crunt pe Dăncilă. Cere de urgență ajutorul lui Iohannis

Surse din conducerea ALDE au declarat că se vor trimite două scrisori din partea lui Călin Popescu Tăriceanu pentru premier și președinte, în care îi anunță deciziile partidului privind ieșirea de la guvernare și faptul că orice membru ALDE care acceptă oferta PSD este considerat exclus automat, scrie romania.europalibera.org

Călin Popescu Tăriceanu vrea să blocheze negocierile purtate de Viorica Dăncilă cu mai mulți reprezentanți ai ALDE, cărora le-a promis posturi în Guvern. Președintele ALDE vrea să îi trimită o scrisoare președintelui Klaus Iohannis, în care să îl informeze încă o dată că Delegația Permanentă a decis ieșirea partidului de la guvernare, iar Biroul Politic a decis că oricine colaborează cu PSD este automat exclus.

Liderul ALDE a anunțat în plenul Senatului că Teodor Meleșcanu nu mai este membru ALDE, iar acest partid nu mai are grup parlamentar în Senat. Tăriceanu a anunțat însă că se formează un grup nou, alături de senatorii ProRomânia, dar acesta trebuie să primească aprobarea Biroului Permanent al Senatului și apoi a plenului.

Cei din ALDE au înregistrat chiar la biroului președintelui Senatului, funcție ocupată în prezent de Teodor Meleșcanu, că acesta nu mai reprezintă grupul ALDE. Noul președinte al Senatului a declarat în repetate rânduri că nu există un document oficial prin care să se ateste că el nu mai este membru al ALDE și că va ataca orice decizie în instanță.

Conducerea ALDE urmează să convoace și Delegația Permanentă pentru a se da mai multă putere deciziei luate în Biroul Politic. Varujan Vosganian și Toma Petcu l-au criticat pe Teodor Meleșcanu, despre care au spus că a trădat ALDE, dar au recunoscut că există informații potrivit cărora există și alți reprezentanți ai partidului care au negociat în ultima perioadă cu premierul Viorica Dăncilă.

Votul Delegației Permanente are rolul de a închide orice discuție privind calitatea de membri ALDE a celor care acceptă ofertele venite din partea PSD.

În acest timp, există o grupare în Camera Deputaților, în frunte cu Marian Cucșa, Ion Cupă și Ștefan Băișanu, care negociază cu PSD. Aceștia spun că există aproape zece deputați ALDE care nu sunt de acord cu politica dusă de Călin Popescu Tăriceanu în ultima perioadă. Acestora li s-au oferit fotolii de ministru în discuțiile cu premierul Viorica Dăncilă.

În Senat, Teodor Meleșcanu a anunțat ieri că a fost susținut de trei membri ALDE și că vor veni și alții alături de el.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii