Tăriceanu dă garanții în Franța. Statul de drept din România funcționează perfect
Ultima Ora Politic

Tăriceanu își amenință oamenii din partid. Îi dă afară dacă nu renunță la guvernare

Călin Popescu Tăriceanu a declarat luni, după ședința Biroului Politic Național, că cei patru miniștri ALDE vor demisiona marți din Guvern, ca o consecință a deciziei partidului de a se retrage din Executiv. În cazul în care vreun ministru nu își va prezenta demisia, el va fi exclus din ALDE.

„Trebuie să vă spun că astăzi, pe cale de consecință a deciziei de a ieși de la guvernare, BP a decis retragerea miniștrilor din guvern. Cei care nu vor face, vor suporta consecințele. Nu am informații legate de vreun ministru, consecința este excluderea din partid. Eu nu am informații din partea vreunui ministru ALDE din Guvern care să nu respecte această decizie”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Declarația vine în contextul în care au apărut infomații în spațiul public potrivit cărora Ramona Mănescu nu ar pleca de la Externe.

Cei patru miniștri ALDE sunt: Ramona Mănescu (Ministerul de Externe), Anton Anton (ministrul Energiei), Grațiela Gavrilescu (Ministerul Mediului) și Viorel Ilie (ministrul pentru Relația cu Parlamentul).

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.