Tăriceanu este disperat! Îi sunt eliminați miniștri din Guvernul Dăncilă. Primul vizat: Meleșcanu!
Ultima oră. Tăriceanu și-a ales numele pentru noul partid
Ultima Ora Politic

Tăriceanu, întâlnire cu ambasadorii Spaniei și Regatului Unit în România

Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu i-a primit, miercuri, pe ambasadorul Spaniei în România, Manuel Larrotcha Parada și pe ambasadorul Marii Britanii în România, Andrew Noble. Discuțiile s-au axat pe relațiile diplomatice dintre state și pe Brexit, anunță mediafax.ro

Tăriceanu a apreciat „nivelul foarte bun al relației strategice româno-britanice, care asigură cadrul necesar dezvoltării și aprofundării cooperării sectoriale între cele două state, un factor necesar și determinant pentru viitorul relației bilaterale, după retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană”, potrivit unui comunicat al Senatului.

În acest context, președintele Senatului a reliefat rolul important pe care diplomația parlamentară îl are în reînnoirea Parteneriatului Strategic bilateral.

„În cadrul dialogului au fost abordate aspecte referitoare la Brexit, precum și tematica legată de cooperarea bilaterală în domeniul securității la Marea Neagră. Totodată, președintele Senatului a evidențiat tendința ascendentă a schimburilor comerciale și a menționat deschiderea părții române de a explora modalități suplimentare de realizare a potențialului încă nedezvoltat în acest domeniu”, mai arată sursa citată.

Andrew Noble i-a transmis șefului Senatului aprecierea sa față de „contribuția la economiile celor două țări pe care o are numeroasa comunitate de cetățeni români rezidenți în Marea Britanie, care au demonstrat o foarte bună integrare socială și pe piața muncii, datorită pregătirii profesionale superioare și a împărtășirii de valori comune, favorabile construirii de punți între cele două țări”.

Tăriceanu a avut o întrevedere, la Parlament și cu ambasadorul Spaniei în România, Manuel Larrotcha Parada, cu care a vorbit despre relațiile diplomatice dintre România și Spania, dar și despre mai multe domenii de cooperare, cum ar fi cel economic.

Astfel, președintele Senatului „a subliniat rolul diplomaţiei parlamentare şi a diversificării dialogului bilateral la nivel parlamentar pentru dezvoltarea relaţiilor româno-spaniole”.

De asemenea, Călin Popescu Tăriceanu a reconfirmat interesul deosebit pentru aprofundarea și consolidarea relaţiilor bilaterale, menționând Parteneriatul Strategic dintre România și Spania, care oferă un cadru cuprinzător pentru dezvoltarea cooperării sectoriale în toate domeniile de interes comun.

„În cadrul întrevederii au fost trecute succint în revistă relaţiile foarte bune existente între cele două țări în plan economic și cultural, evidențiind importanța contribuției pentru întărirea punților de legătură între cele două națiuni pe care o are comunitatea românilor care trăiesc și muncesc în Spania, bucurându-se pe deplin de drepturile pe care le au în calitate de cetățeni europeni – un exemplu de bune practici la nivel european”, conchide sursa citată.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.