PSD și ALDE însumează doar 20% din preferința electoratului, până acum
Ultima Ora Politic Social

Tăriceanu înfige cuțitul pe la spate: ALDE s-a desprins de PSD

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, la Cluj-Napoca, întrebat despre o eventuală listă comună PSD – ALDE la alegerile europarlamentare, că în acest moment, în ambele formațiuni, există ideea de a merge pe liste separate.

Întrebat, vineri, la Cluj-Napoca, despre o eventuală listă comună PSD – ALDE la alegerile europarlamentare, liderul ALDE a răspuns că deocamdată nu a fost luată o decizie oficială, scrie Mediafax.

„Colegii și eu am analizat cu atenție și avantajele și dezavantajele de ordin politic mai larg. Noi, ca partid, rațiunea noastră de a fi, a fost aceea de a reprezenta valorile și principiile liberale în România. Mersul pe o listă comună face ca acest aspect să se estompeze și există o anumită diluare pe care nu știu dacă electoratul nostru o va accepta în totalitate. Există și impedimente de ordin practic. Noi considerăm că avem posibilitatea să obținem 5 mandate în PE, iar într-o negociere cu PSD, care va obține același scor ca la alegerile trecute, ar însemna practic o treime din mandate să le luăm noi, ceea ce nu ar fi foarte simplu de negociat”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Potrivit acestuia, în momentul de față, atât la ALDE, cât și la PSD, există o idee de a merge pe liste separate.

Călin Popescu Tăriceanu a spus că mersul pe o listă comună nu cumulează, obligatoriu, voturi, adică ”unu și cu unu nu fac doi”.

Referitor la alegerile europarlamentare, preşedintele PSD Liviu Dragnea declara recent că lista candidaţilor partidului va fi finalizată pe 15 – 20 martie, precizând că încă nu a fost discutat în PSD despre listă separată sau cu ALDE la alegerile din 26 mai.

În schimb, despre lista PSD la alegerile pentru PE, vicepreşedintele partidului Olguţa Vasilescu spunea că PSD şi ALDE vor merge categoric pe liste separate la alegerile europarlamantare.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii