Alertă. Șeful Senatului, Teodor Meleșcanu la mâna judecătorilor. Tăriceanu se răzbună
Alertă. Șeful Senatului, Teodor Meleșcanu la mâna judecătorilor. Tăriceanu se răzbună
Ultima Ora Politic

Tăriceanu îl amenință pe Meleșcanu. Ce îi pregătește dacă devine șeful Senatului

 Călin Popescu Tăriceanu a declarat, întrebat despre excluderea lui Teodor Meleșcanu din ALDE, că că decizia se aplică însă nu se produce instantaneu, trebuind să se întrunescă forurile statutare ale partidului.

„Nu fac niciun fel de anticipații pentru că eu aștept rezultatul votului (privind șefia Senatului – n.r.). Dacă domnia sa așteaptă să fie nominalizat candidat și acceptă această candidatură intră sub incidența hotărârii pe care noi al luat-o. Deci fiecare care acceptă o astfel de postură își asumă niște consecințe”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, marți, la Parlament.

Întrebat dacă Teodor Meleșcanu va fi exclus automat din ALDE dacă ajunge la șefia Senatului, Tăriceanu a răspuns: „Cei care fac așa ceva trebuie să știe că se aplică ultima hotărâre. Se convoacă Biroul Politic el face către solicitare către Delegația Permanentă și apoi se ia decizia. Nu se produce instantaneu”, conform mediafax.ro

Chestionat dacă o plecare a lui Teodor Meleșcanu ar putea însemna pierderea grupului ALDE la Senat, Călin Popescu Tăriceanu a spus că rămâne de văzut, însă a precizat că există o prevedere regulamentară „care ne permite să funcționăm în continuare sub forma unui grup mixt. Domnul Meleșcanu a declarat că acceptă nominalizarea, dar nu își dă demisia din grupul ALDE. Nu știu care e misterul acestei formule pe care numai el poate să o înțeleagă”.

Senatul își va alege conducerea în plenul de marți, după demisia lui Călin Popescu Tăriceanu. PSD, a decis luni în CEx, să îl susțină în continuare pe Teodor Meleșcanu pentru funcția de președinte al Senatului, în timp ce ALDE îl susține pe Ion Popa pentru această funcție. Alina Gorghiu este propunerea PNL.

ALDE a stabilit, săptămâna trecută, susținerea lui Ion Popa pentru funcția de președinte al Senatului. Totodată, partidul a decis că persoanele care acceptă funcții, fără acordul formațiunii, să fie excluse din ALDE, vizat fiind Teodor Meleșcanu.

Călin Popescu Tăriceanu a demisionat din funcția de președinte al Senatului. Interimatul a fost preluat de senatorul PSD de Argeș Șerban Valeca.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.